Barić: Složit ću takvu momčad da će svi ostati iznenađeni

Barić: Složit ću takvu momčad da će svi ostati iznenađeni

HRVATSKI izbornik Otto Barić rekao je da zna kako će reprezentacija izgledati u Portugalu, no to ne želi reći zato što će to biti "veliko iznenađenje, nešto što nitko ne očekuje".

Novinari Sportskih novosti međutim nisu željeli stati na tome. I dalje su inzistirali barem na odgovoru o veznom redu koji je najveći problem hrvatske reprezentacije. No, Otto Barić nije se dao.

"To vam također neću reći, ne znači da i ne znam. Nema tu tajni, rekao bih vam odmah, ali neću govoriti i informirati naše suparnike. Niti ja ne znam tko će igrati za njih, iako mogu predmijevati. Zaključimo jednom tu priču; naći ću najbolju veznu liniju, imam rješenje. Napravit ću nešto što nitko ne očekuje, bit će to iznenađenje, ali dobro, jako dobro." - rekao je Barić u intervjuu za Sportske novosti.

Kao najvažnije igrače u reprezentaciji Otto Barić je spomenuo Roberta Kovača, Dadu Pršu, Mikija Rapaića te Stipu Pletikosu za kojeg se neko vrijeme sumnjalo da bi mogao preseliti na klupu zbog Joeya Didulice.

Hrvatski izbornik tvrdi da sada ne može reći tko će putovati u Portugal iz više razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zadovoljan s 5-6 igrača. Ali svih 26 igrača zaslužuje da budu među 23. Međutim, još ne razbijam glavu s time. Danas igramo sa Slovačkom, mladi igraju s Bjelorusijom, a važni igrači ostali su dužni protiv Srbije i Crne Gore. Također, dva igrača su nam ozlijeđena. Zato sad ne mogu kazati tko otpada. Može se dogoditi da ta dvojica ozlijeđenih ne budu tjelesno spremni. Tko otpada, kazat ću 31. svibnja, jasno i glasno. Tad ću posložiti sve komponente." - rekao je Barić koji dalje tvrdi kako mu je najvažnije što je netko ukupno dao reprezentaciji, a na drugom je mjestu u kakvom je taj igrač stanju.

"Ako je netko u odličnom stanju, a dao je mnogo, onda je u prednosti pred onim koji je vrlo talentiran ali još ništa nije dao. Ili se nije nametnuo". A što ako je netko dao mnogo, a nije spreman - to Barić, koji je ranije naglašavao da računa samo na potpuno spremne igrače, nije spomenuo.

Naravno, jedna od nezaobilaznih tema kada se razgovora s izbornikom Barićem je i talentirani Niko Kranjčar za kojeg je Barić rekao: "(. . .) Nekad sam s deset metara skakao u vodu. Sad skačem s dva metra. A netko je skakao s dva, pa želi sa deset. Dakle, mora se potruditi da dođe do te brojke".

Iako je, poznavajući Barića, teško prognozirati tko će od igrača otpasti, čini se kako će Niko Kranjčar i Mario Marić ostati bez Portugala. Postoji mogućnost i da Igor Tudor također ne bude među putnicima za Portugal. Tudora muči ozljeda, a ionako ne može igrati protiv Švicarske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara