"Basel u glavi, Dinamo pred vratima"

"Basel u glavi, Dinamo pred vratima"

SUDEĆI prema tonovima koji su vladali na Werderovoj tiskovnoj konferenciji, u taboru Dinamovog protivnika se hrabre pred sutrašnju utakmicu u kojoj očekuju težak posao.

"Kad u srijedu u 20:30 na Weser-Stadionu počne prva utakmica 3. kvalifikacijske runde za Ligu Prvaka između Werdera i Dinama, u Bremenu će oživjeti sjećanja. U rujnu 2005. su se zeleno-bijeli protiv FC Basela uspjeli provući u u "kraljevsku ligu". Prvu utakmicu u Švicarskoj izgubili su 1:2, ali su nakon toga s 3:0 kod kuće prošli dalje – napeta partija, koju Werder ne želi proživjeti još jednom.", stoji u najavi susreta.

Klaus Alofs je oprezan: "Bojim se da je ispred nas jednako težak posao i da je Zagreb jednako težak protivnik kao i Basel. Sada smo jači nego onda, igrali smo dva puta u Ligi Prvaka. Iskustvo koje smo tu prikupili trebalo bi nam pomoći".

Kapetan Frank Baumann argumentira na sličan način: "Uvijek je teško uspoređivati dvije momčadi. Naš tim se promijenio u zadnje dvije godine. Naravno, moramo poslu pristupiti koncentrirano, da bismo ušli u najjaču Ligu".

Na sliku Dinamovog slavlja nitko ne želi pomisliti: "Zagreb (tako Nijemci, poznati po tome da klub zovu po gradu iz kojeg dolazi, nazivaju Dinamo) dominira hrvatskom ligom, u zadnje je dvije sezone proslavio osvajanje titule i aktualnu je sezonu otpočeo s pet pobjeda."

Da Dinamo nije lak zadatak za momčad iz Bremena zna i trener Thomas Schaaf: "Hrvatske momčadi su tehnički vrlo jake. Zagreb ima mnogo mladih igrača, spremnih dobrano povući. To, u kombinaciji s dobrom tehnikom, čini ih opasnim protivnicima. Jasno nam je da imamo samo dvije utakmice za odluku i nakon toga nema prilike za popravkom. Zbog toga želimo odigrati dobru utakmicu i ući u uzvratni susret s prednošću"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurica Vranješ dobro može ocijeniti s čime će se Werder morati boriti. Upozorava na obrambeno nastrojenu igru Zagrepčana: "Iza će stajati zbijeno i zagorčati nam život. Moramo im probiti redove, imati strpljenja i iskoristiti prilike"

Christian Schulz naglašava važnost prve utakmice: "Znamo koliko je ova utakmica bitna. Igranje u Ligi Prvaka je vrhunac sezone. Tamo čekaju atraktivni protivnici, s kojima će se Werder morati nositi. To je natjecanje u koje želimo ući"

"Protiv Basela je Bremenu prije dvije godine uspjelo proći pretkolo Lige. Sada želimo četvrti put zaredom zaigrati u kraljevskoj klasi. Želimo to postići, radi se o našem sportskom glasu", kaže direktor Allofs.

Schaaf nije htio odati sastav, ali je velikodušno ponudio širi popis igrača  koji konkuriraju za utakmicu protiv Dinama: Wiese, Vander, Pasanen, Niemeyer, Naldo, Mertesacker, Schulz, Baumann, Andreasen, Jensen,Vranjes, Alberto, Diego, Rosenberg, Sanogo, Almeida, Schindler, Harnik.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara