Bayern brani Kovaču ono što nije smio Guardioli i Ancelottiju

Bayern brani Kovaču ono što nije smio Guardioli i Ancelottiju

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERN u sljedeću sezonu ulazi s novim trenerom, klupu njemačkog velikana preuzet će Niko Kovač. 
 
U Bayernu su odlučili promijeniti odnos prema trenerima nakon ne tako uspješnih epizoda s Carlom Ancelottijem i Pepom Guardiolom. Njima je u klubu bilo dopušteno skoro sve, Bayern im se morao prilagoditi, a sada će se to s Kovačem promijeniti te će se on morati prilagoditi klubu.
 
"U budućnosti želim da naš stručni stožer i osoblje budu zaštićeni. Naši liječnici, fizioterapeuti, kondicijski treneri, video analitičari... Branit ću ih svim silama. I jako ću paziti da nijedan novi trener u budućnosti ne umaršira u klub s 10 svojih ljudi i svaki će morati prihvatiti postulate koji vladaju u Bayernu", poručio je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna.
 
Otkrio je da mnogima u klubu nije bilo lako pod Guardiolom i Ancelottijem.
 
"Kondicijski trener kojega je doveo Ancelotti uhvaćen je kako puši na balkonu u uredu. To se ne smije događati. Mi se bavimo sportom ovdje, moramo se u skladu s tim ponašati, a ne da mu ured smrdi po dimu..." 
 
Kovač nije bio prvi Bayernov izbor, u Munchenu su pokušali nagovori Juppa Heynckesa da odgodi odlazak u mirovinu.
 
"Da je ostao, bio bi to raj za nas. Ali nisam se mogao osloniti na to. Morao sam početi pregovarati s ostalim kandidatima i naći čovjeka koji će u potpunosti prihvatiti klupsku filozofiju. Ja sam znao da se Heynckes ne šali kad je rekao da odlazi."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara