Bayern dogovorio posao težak 500 milijuna eura, a odbio 800 milijuna

Bayern dogovorio posao težak 500 milijuna eura, a odbio 800 milijuna
Foto: Guliver Image/Getty Images

NJEMAČKI prvak Bayern sklopio je mega ugovor s Audijem vrijedan čak 500 milijuna eura.

Kako se i očekivalo, bavarski div je produžio suradnju s velikom automobilskom kompanijom na još četiri godine.

Novi ugovor s Audijem traje do 2029. godine, što znači da otpada mogućnost suradnje s BMW-om, iako se o tome špekuliralo posljednjih mjeseci.

Njemački mediji pišu da će godišnji iznos sponzorstva porasti s 40 na 50 milijuna eura, što znači da će Bayern u idućih deset godina dobiti nevjerojatnih 500 milijuna eura.

"Za FC Bayern ovaj je sporazum važan strateški korak u budućnost", izjavio je izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Audi je partner kluba 17 godina, a od 2011. godine jedan je od tri vanjska dioničara, zajedno s Adidasom i Allianzom s 8,33 posto udjela u FC Bayern AG-u.

''Bayern se savršeno uklapa u stratešku prilagodbu Audija", rekao je Hildegard Wortmann, šef prodaje i marketinga u Audiju AG. Alexander Seitz, glavni financijski direktor za Kinu i pravni urednik, rekao je kako taj sporazum otvara "nove, zajedničke marketinške mogućnosti, posebno u Kini, najvažnijem kineskom tržištu rasta".

Njemački mediji tvrde da je BMW bio spreman platiti 800 milijuna eura za ugovor s Bayernom, ali je sve propalo jer navodno ''nije bilo povjerenja.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara