BBB Fan Club na Lovrincu se poklonio Ići Purgeru, Splićaninu koji je dao ime navijačima Dinama

BBB Fan Club na Lovrincu se poklonio Ići Purgeru, Splićaninu koji je dao ime navijačima Dinama

IĆO PURGER, nadimak je pod kojim je cijela navijačka scena u bivšoj Jugoslaviji znala Splićanina Ivicu Cindrića, koji je 80-ih s navijačima Dinama, ali i Hajduka, prošao sve stadione u bivšoj Jugoslaviji.

Iako Dalmatinac, točnije Kaštelanin, navijao je za Dinamo, čiji su ga navijači zbog toga posebno cijenili, a on sam je na primjerice derbije Hajduka i Dinama na Poljudu, odlazio tako da bi prvo otputovao u Zagreb i onda s Boysima išao u Split. Poštovanje među navijačima Dinama stekao je i zato što bi iz njegovog kraja sam putovao po par stotina kilometara do Zagreba, ali ne samo na derbije, nego kako bi bio i na utakmicama Dinama i malih klubova jugo-lige.

BBB Fan Club, frakcija navijača Dinama bliska klubu, gostovanje u Splitu na prvoj polufinalnoj utakmici Kupa s Hajdukom (danas u 17.30 sati), iskoristili su kako bi obilježili 30. godina otakako je upravo Ićo Purger, zajedno sa suborcem Sandrom iz Zagreba, u ljeto 1986. u splitskom ljetnom kinu Bačvice dao ime ovoj navijačkoj skupini, po kojem je uskoro postala poznata i daleko van granica tadašnje države.
 
Navijači Dinama sjetili su se Splićanina koji je "kumovao" njihovoj navijačkoj skupini i prije utakmice Hajduk - Dinamo na splitskom groblju Lovrinac na njegovom posljednjem počivalištu položili su vijenac i zapalili svijeće. Ići u čast iznad groba su i razvili transparent, repliku najpoznatijeg s natpisom i imenom Bad Blue Boys. Dao im ga je Dinamovac i Dalmatinac koji je osim s BBB-ima, na utakmice išao i s Torcidom:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara