Becker: Davis Cup nije važan njemačkim tenisačima

Becker: Davis Cup nije važan njemačkim tenisačima

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NJEMAČKA teniska legenda Boris Becker ne može se načuditi zbog čega mnogi igrači iz njegove zemlje nisu bili dostupni za nedavni Davis Cup dvoboj protiv Francuske.

Francuska je u 1. kolu Svjetske skupine u Toulonu pobijedila Nijemce sa 4:1, a za goste su bili prijavljeni Philpi Kohlschreiber, Benjamin Becker, Simon Greul i Cristopher Kas. Beckeru smeta što su Philipp Petzschner, Florian Mayer, Mischa Zwerew i Michael Berrer odbili nastup protiv Francuske, a u sastavu nije bilo niti ozlijeđenog Tommyja Haasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, naš izbornik Patrik Kühnen uvijek mora izvesti B1 sastav. Davis Cup njemačkim tenisačima nije važan. Oni imaju ugovore s njemačkim tvrtkama, uživaju punu potporu naše federacije, ali teško im je igrati za Njemačku dva tjedna u godini, jer im je to, kako kažu, preveliki pritisak. Poručujem im da mogu pronaći bolji posao, neka rade u pošti! Tamo je sigurno manji pritisak, ali, manje će i zaraditi", bez dlake na jeziku je izjavio 42-godišnji Boris Becker za Bild.

Bivši broj 1 svjetskog tenisa i trostruki vimbldonski pobjednik sugerira da današnji naraštaj njemačkih tenisača nije dovoljno ''gladan'' uspjeha. Decentralizirani trening centri ne pomažu u razvijanju rivaliteta među igračima, što bi, smatra Becker, svakoga od njih učinilo i boljim tenisačem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara