Beckham bi za reprezentaciju i pješke iz SAD-a

Beckham bi za reprezentaciju i pješke iz SAD-a

DAVID BECKHAM ostaje odlučan u namjeri da oživi svoju reprezentativnu karijeru. Tako je Becks nedavno u intervjuu izjavio kako bi "se vratio pješke iz SAD-a" samo da zaigra za Englesku.

Otkad je Steve McClaren preuzeo klupu Gordog Albiona od Svena Gorana Erikssona, nekadašnji kapetan Beckham, potpuno je pao u sjenu, te nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj nije dobio nijedan reprezentativni poziv.

Beckhamova karijera u madridskom Realu ove je godine također krenula silaznom putanjom, a kad je napokon uspio spojiti nekoliko dobrih igara i izgledalo je kako je Becks spreman za veliki povratak, planove mu je pokvarila obrana koljena zbog koje će morati sjediti na klupi idućih nekoliko mjeseci. Zbog istog je razloga izgubio svaku šansu da zaigra za reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama, a teško je zamisliti da će ga ijedan ozbiljan izbornik uopće uzeti u razmatranje jednom kad se preseli u američki MLS.

"Vratio bih se pješke iz SAD-a, samo da dobijem priliku zaigrati za Englesku. Siguran sam da, ako budem dobro igrao u MLS-u, to neće proći nezapaženo. Uvijek ću biti spreman zaigrati za svoju zemlju ako me budu trebali. Zrela sam osoba i u izvrsnoj sam formi, ali poziv u reprezentaciju je odluka koju ne mogu donijeti ja. Ako ga dobijem, izvrsno. Ali ako se to i ne dogodi, čast mi je što sam igrao za svoju zemlju i što sam bio kapetan reprezentacije u mnogo velikih utakmica", govori Beckham za magazin Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beckham je iznenadio nogometni svijet kad je odbio ponude iz jakih europskih klubova i odlučio zaigrati za LA Galaxy. Navodno je bilo ponuda i s Otoka, ali Beckham, kao navijač Manchestera, nije želio nastupati za druge engleske klubove.

"Ne želim imenovati klubove s kojima sam razgovarao, ali nije riječ samo o engleskim klubovima. Pregovarao sam s dva velika talijanska kluba i jednim francuskim. Sve su to bile vrlo privlačne ponude. Ali uvijek sam tvrdio kako sam ja navijač Manchester Uniteda, tako sam odgojen i to se neće nikad promijeniti. Tako sam vezan za United da bi mi čak i sad bilo nemoguće igrati za neku drugu englesku momčad. Oni su moja ekipa i ne bih nikad mogao igrati protiv njih", kaže Beckham.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara