Benitez: Španjolska je spremna za europski naslov

ŠPANJOLSKI trener Rafael Benitez se zadnjih godina, uz rad u Liverpoolu, potvrdio kao strateg koji sjajno zna pripremiti momčad za turnirski dio natjecanja.

Uostalom, u zadnje četiri sezone Lige prvaka Liverpool je jednom bio prvak, jednom finalist, jednom polufinalist. No, takav tip natjecanja nikako ne odgovara španjolskim reprezentativcima koji su mnogo puta bili jedni od favorita uoči Svjetskog ili Europskog prvenstva, ali su uvijek ostajali jako daleko od vrha.

"Mislim da je Španjolska spremna za pravi rezultat, napokon. Momčad je jaka, talentirana i radna istovremeno te može ispuniti bilo kakve zahtjeve. Također, trener Aragones je odličan radnik i vjerujem u svoju naciju", izjavio je Rafael Benitez.

"Postoje određeni minusi, ne samo u Španjolskoj nego svugdje. Mnogi igrači kroz godine daleko više vremena provode u svojim klubovima i prilagođeni su tom tipu nogometa. Dolazak u reprezentaciju zna biti čudan, jer ima jako malo vremena za pripreme. Zato nemojte, recimo, očekivati čuda od Fernanda Torresa", dodao je Benitez. 

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara