LIGE PETICE

Benković je u jednoj stvari uspješniji i od Van Dijka

Benković je u jednoj stvari uspješniji i od Van Dijka
Foto: Getty Images

ŠVICARSKI CIES u suradnji s FIFA-om redovito vrši istraživanja vezana uz nogometne lige pod pokroviteljstvom te organizacije, a danas su objavili i rezultate istraživanja koje je pokazalo tko su najbolji igrači Europe kada su u pitanju defenzivni zračni dueli. 

Na uzorku od 35 europskih liga najviše zračnih duela osvojio je škotski stoper Christophe Berra iz Heartsa, a Liverpoolov stoper Virgil van Dijk, koji ove sezone igra u nevjerojatnoj formi u znatno snažnijoj ligi, nalazi se na zavidnih 84,1 posto osvojenih duela. 

Marcelo Guedes iz Lyona najuspješniji je sa svojih 85,5 posto kad se uzmu u obzir samo lige petice, a samo 0,2 posto iza njega nalazi se Leicesterov Harry Maguire. Top 3 zatvara već spomenuti Virgil van Dijk. Detaljnu listu možete pogledati OVDJE

Čak četiri Hrvata našla su mjesto među najboljima

U drugom dijelu liste koji obuhvaća 26 nominalno slabijih liga i na kojem prvo mjesto drži ranije spomenuti Christopher Berra, nalaze se i četiri Hrvata. Filip Benković (84,4 posto), Denis Kolinger (82,6 posto), Nikola Katić (82 posto) i Ivan Runje (81,4 posto) prema ovoj listi pripadaju stoperskoj eliti izvan liga petice.

Benković je sa svojih 84,4 posto uspjeha ostvario bolji rezultat čak i od Virgila van Dijka, naravno, uz napomenu da je potrebno uzeti u obzir razliku u kvaliteti između engleske i škotske lige. No s obzirom na to da je Benković pod ugovorom s Leicesterom, vrlo brzo bi se moglo dogoditi da odmjere snage i u istoj ligi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara