Benzema odgovorio predsjedniku saveza: Zaboravite me, ostavite me na miru

Benzema odgovorio predsjedniku saveza: Zaboravite me, ostavite me na miru
Foto: EPA

KARIM BENZEMA očito je završio reprezentativnu karijeru.

Posljednji nastup za francusku selekciju, svoj 81., zabilježio je 10. kolovoza 2015. godine protiv Armenije u sklopu prijateljske utakmice.

Iznenadno reprezentativno izbacivanje francuskog napadača alžirskih korijena prouzrokovano je krajem 2015. godine sumnjom u umiješanost u seksualni skandal s ucjenom reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene.

Afera je još uvijek u tijeku pa Karim Benzema ne spava mirno. Prijeti mu i do pet godina zatvorske kazne. Sudska presuda očekuje se tijekom studenog ove godine.

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet za nacionalne medije potvrdio je kako je, neovisno o presudi, Karim Benzema okončao svoju reprezentativnu karijeru koju je započeo 2007. godine.

"Nemam ništa protiv Karima jer se oduvijek primjereno ponašao u reprezentaciji, ali smatram kako je završio s reprezentacijom. Osobito jer u posljednje vrijeme nije dovoljno spreman", rekao je čelnik francuske nogometne kuće.

Karimu Benzemi dodatan uteg predstavlja i zamršen odnos s aktualnim izbornikom Didierom Deschampsom. Propuštanje Europskog prvenstva 2016. godine ocijenio je Deschampsovim popuštanjem pod pritiskom rasističkog dijela Francuske pa je otada bez reprezentativnog poziva.

"Gospodine Le Graet, zaboravite me. Ostavite me na miru. Francuska je svjetski šampion i to je najvažnija stvar. Ostalo je beskorisno. Hvala", objavio je Karim Benzema na Twitteru nakon Le Graetovog medijskog istupa. Očito je i sam svjestan kako je završio priču s francuskom reprezentacijom, za koju je postigao 27 pogodaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara