Bergkamp, Cocu, Kluivert i Reiziger dobili trenersku diplomu

Bergkamp, Cocu, Kluivert i Reiziger dobili trenersku diplomu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DENNIS BERGKAMP, Phillip Cocu, Patrick Kluivert i Michael Reiziger, četvorica bivših nizozemskih nogometnih reprezentativca, završili su tečaj za trenere koji je organizirao Nizozemski nogometni savez.

Bergkamp, igračka legenda londonskog Arsenala, najavio je krajem prošle godine da će svoj trenerski rad započeti s najmlađima, vjerojatno u Nizozemskoj. Ipak, dometnuo je i sljedeće: "Volio bih u nekom trenerskom svojstvu raditi u Arsenalu. Doista volim i taj klub i Englesku, tamo je zadovoljstvo djelovati u nogometu, bilo kao trener, bilo kao igrač. Svakome bih to savjetovao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu prošle godine, francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger demantirao je navodnu Bergkampovu tvrdnju da je odbio ponudu da se pridruži Arsenalovom stručnom stožeru.

"Mislim da će Dennis biti jako dobar trener, ali nama trenutno ne trebaju novi ljudi u trenerskom timu", govorio je tada Wenger.

Bergkamp je za Arsenal igrao od 1995. do 2006. godine te je u tom razdoblju sakupio 424 utakmice za Topnike i postigao 120 golova. U nizozemskoj reprezentaciji odigrao je 79 utakmica i postigao 40 golova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara