Bez dogovora oko štrajka u NBA-u, nastavak pregovora u četvrtak

Bez dogovora oko štrajka u NBA-u, nastavak pregovora u četvrtak

Foto: AFP

U SRIJEDU su nastavljeni pregovori između Sindikata igrača i vlasnika klubova najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige oko prekida štrajka koji traje 111 dana.

Pregovori se odvijaju pod nadgledanjem nezavisnog posrednika, Georgea Cohena, direktora Federalne agencije za medijaciju i pomirenje. Cohen je ranije bio posrednik u pregovorima između vlasnika klubova i igrača u profesionalnoj nogometnoj (MLS) i bejzbolskoj ligi (MLB), a u srpnju je pod njegovim nadzorom uspješno okončan ''lockout'' u NFL ligi (američki nogomet).

U utorak je sastanak trajao čak 16 sati, a u srijedu dvostruko manje, odnosno 8 sati. Nikakvih pomaka nije bilo, pa je nova runda pregovora zakazana za četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ništa drugo, ovo je prvi puta za vrijeme ''lockouta'' da će se dvije strane sastati tri dana zaredom. Optimisti će i u tom podatku već pronaći određeni napredak.

Podsjetimo, dvije strane ne mogu postići sporazum oko dva najvažnija pitanja – raspodjele košarkaških prihoda i strukture sustava ''salary capa''.

Kada je u pitanju ova prva stavka, igračima je prethodnim kolektivnim ugovorom bilo zajamčeno 57 posto prihoda. Obje strane su formalno predložile primanje 53 posto prihoda. Neformalno je liga bila spremna i na podjelu 50-50, ali ne želi ići ispod te brojke. Igrači, pak, ne prihvaćaju manje od 53 posto za sebe...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara