HRVATSKA NA EURU

Bičanić: Hrvatsku je pomazio ždrijeb. Svi favoriti su bili na drugoj strani

Bičanić: Hrvatsku je pomazio ždrijeb. Svi favoriti su bili na drugoj strani
Screenshot: HRT

HRVATSKA je s rezervama pobijedila Češku 22:21 u trećem kolu drugog kruga rukometnog Eura. Pobjedu je golom sa sirenom donio Luka Stepančić.

Červarovi izabranici osigurali su polufinale još u nedjelju pobjedom nad Njemačkom i sada Hrvatskoj vrlo vjerojatno slijedi okršaj sa Španjolcima za prvo mjesto u grupi.

Stručna analiza

Utakmicu su u Stadionu na HRT-u analizirali Damir Bičanić, rukometaš PPD Zagreba, te Denis Špoljarić, bivši reprezentativac, a danas član stručnog stožera u PPD-u.

"Sigurno je da smo imali odličan ždrijeb, onaj drugi dio je bio puno jači. Svi favoriti turnira su bili na drugoj strani ždrijeba, što nije mala stvar. Ali naša igra, počevši od Graza, mi smo se dizali, kad su dolazili jači protivnici, naša igra je samo rasla i svi možemo biti zadovoljni što smo gledali u ovih pet utakmica", počeo je Damir Bičanić i nastavio:

"Mislim prvenstveno da igramo jako dobru obranu. Od Londona nismo imali ovako kvalitetnu obranu, pogotovo kad Duvnjak igra prednjega u 5-1. Pomalo smiješno izgledaju protivnici u napadu kad ne mogu spojiti dva-tri dodavanja, to izgleda fenomenalno i to je naš najjači adut na prvenstvu", zaključio je.

Špoljarić je nastavio s pohvalama za Duvnjaka i njegovu ulogu u hrvatskoj obrani.

"Bez Duvnjaka to ne bi išlo, trenutno je na toj poziciji najbolji na svijetu, točno se vidi da dobro prati i daje sigurnost iza, drugim obrambenim igračima, svaka mu čast na ovih prvih pet, šest utakmica", rekao je Špoljarić.

Pohvale za kapetana

Bičanić je nastavio s pohvalama na račun hrvatskog kapetana.

"Ja bih Duvnjaka predložio za MVP-ja turnira, za najboljeg obrambenog igrača i najboljeg srednjeg i lijevog vanjskog igrača. Duvnjak igra fenomenalan turnir, dugo ga nisam vidio ovako motiviranog i zrelog na nekom turniru. Sam traži izmjenu, što prije nije znao i išao je do krajnjih granica, sada ga Lino ga odmara u napadu, a svejedno koristi u obrani", primijetio je Bičanić.

Hrvatska na Europskom prvenstvu ima problem izvođenja sedmeraca. Najlošiji smo na prvenstvu, s linije sedam metara tek smo nešto iznad 50 posto - točnije 11/21.

"To može biti problem, nasreću to dosad nije bio, ali ako ćemo gledati sada koje utakmice nam dolaze. To će sve biti utakmice koje će biti rezultatski neizvjesne i svaki sedmerac je jako bitan. Lino je pokušao s nekoliko izvođača, prvenstveno s Horvatom, koji je imao 6/10. Probali su Karačić, Cindrić i Hrstić. Došli smo do toga da je Duvnjak tu dobar i siguran te će nastaviti pucati sedmerce. Nadamo se da će nastaviti biti uspješan", rekao je Bičanić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara