Bild: Schumacherova godišnja plaća 21 milijun eura

Bild: Schumacherova godišnja plaća 21 milijun eura

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

PREMA informacijama objavljenim u najčitanijemu njemačkom dnevniku Bildu, Michael Schumacher vozit će za njemačku F1-momčad Mercedes GP za godišnju plaću od 21 milijun eura.

Ugovor je s Mercedes GP-jem, međutim, složen tako da njemačka momčad ne plaća svoju prvu zvijezdu niti centa. Njegov će ugovor kompletno iznijeti bogati sponzorski ugovori, s obzirom na to da je 41-godišnji Nijemac svojim povratkom u Formulu 1 izazvao pravu pomamu u oglašivačkoj industriji.

Najveći dio njegovih golemih primanja pokrit će malezijski naftni koncern Petronas. Velik udio u financiranju ugovora također snose njemačke tvrtke Schneekoppe i Navyboot, kao i švicarski JetSet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unosni ugovor Nijemac ima i s osobnim sponzorom DVAG-om, tvrtkom za financijsko savjetovanje koja će mu do kraja 2014. godine isplatiti 15 milijuna eura, a značajan kolač Schumacherovih prihoda otpada i na Omegu, Bacardi, Rosbacher, L+R i Schuberth.

"Michael je marka koja ima svjetsku vrijednost", izjavio je njegov menadžer Willi Weber objasnivši da ogromna primanja sasvim sigurno imaju realnu utemeljenost, s obzirom na to da je Nijemčev povratak izazvao strahovito zanimanje publike i sponzora.

Plaća koju će primati ne može se, ipak, mjeriti s njegovim najboljim danima. Prema Forbesu, 2004. godine, kada je osvojio svoj posljednji, sedmi naslov svjetskog prvaka, Schumacher je radio za godišnju plaću od 80 milijuna dolara.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara