Bilić: Ako se nakon SP-a stvori klima da ostanem i dalje bi vodio Hrvatsku, jer samo taj posao nema cijenu

Tekst: G.Š.
Foto: AFP

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić rekao je u razgovoru za Večernji list kako bi protiv engleske igrao kao Anderlech protiv Dinama. Izjavio je i da bi mogao trenirati Dinamo.

Slaven Bilić pričao je o taktici protiv Engleske i rekao što bi mijenjao gledano iz perspektive dva tjedna nakon utakmice. Objasnio je kako je pokrivača stavio u igru jer je želio imati jače bokove, te naglasio kako Čale nije bio u dobroj formi.

"Srna i Pokrivač trebali su čuvati leđa Pranjiću i Mandžukiću, a Čalea sam provjeravao na jednom treningu i nije bio spreman", rekao je Bilić, pa dodao kako bi se sad odlučio na pet igrača u zadnjoj liniji. Usporedio je to s igrom Anderlechta protiv Dinama.

Upitan da li je nekoga otpisao nakon te utakmice, Bilić je odgovorio da nije.

"Možda neće svi biti uvijek u sastavu, ali nisam nikog prekrižio. Bilo bi nepošteno kriviti Prokrivača ili Pranjića za poraz".

Pričao je Bilić o eri nakon Nike Kovača. Priznao je da ga nije uspio zamijeniti, iako je pohvlaio Vukojevića.

"Vukojević je dobar, ali je činjenica da smo se s Nikom raspali samo protiv Makedonije u Zagrebu".

Rekao je Bilić i kako bi mogao voditi Dinamo iako je veliki Hajdukovac, pa potom otrkio kako mu je Luka Modrić rekao da bi volio da ostane izbornik i nakon kvalifikacija za SP 2010.

"Kad bi se nakon SP-a stvorila klima da ostanem, tada bih i dalje vodio Hrvatsku, budući da samo taj posao nema cijenu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara