Bilić: Dugo nas nije bilo, na okupu smo svi kao jedno tijelo

Foto: Boris Kovačev  / Cropix

BADELJ, Strinić, Vrsaljko, Šimunić, Lovren, Runje, Schildenfeld, Kalinić; to je dio ekipe koju je Slaven Bilić u rano nedjeljno poslijepodne okupio u Zagrebu. Čekaju se još neka lica prije puta za Pulu, ostali se moraju pojaviti sutra do treninga u 17 sati. Akcija - Češka, mjesto radnje - stadion Aldo Drosina, s par trening izleta u Rovinj, gdje je reprezentacija odavno domaća. Dugo ih nije bilo, ne čudi da je pulska bombonijera rasprodana.

> Bilić objasnio Česima: U Puli slavimo 100 godina mog Hajduka

"Imamo informacije da su ulaznice planule, u Puli gotovo da vlada euforija. Postoje svi preduvjeti za dobru utakmicu, posebno kad se uzmu u obzir sastavi Hrvatske i Češke", istaknuo je Slaven Bilić.

Makar se provjera s Česima ne može nazvati generalkom za Gruziju, do koje brojimo još dva mjeseca, izbornik ističe važnost ove utakmice:

"Shvaćamo je kao kvalifikacijsku, jer mali je broj utakmica, a mi imamo veliki respekt prema dresu i iznimnom protivniku. Igramo u sredini gdje ljudima želimo priuštiti radost. Bit će tu ativnosti za djecu, fotografiranja, ali to neće nam kompromitirati pripreme za izuzetno važnu utakmicu. Istinski očekujemo puno, nije nas bilo dugo, neki su igrači izgubili kontinuitet, neki ne igraju nikako. Ovo okupljanje dobro će nam doći i u aktivnostima van terena. Iako obilazimo igrače u klubovima, drugačije je kada se okupimo, kada smo svi jedna obitelj i jedno tijelo"

"Lakić se baš ono izborio za poziv, ali znate kakve napadače imamo"

Obitelj je doduše pomalo ranjena; nema Modrića, Mandžukića, otpao je i Pamić, pa se opet kalkulira s imenima za lijevi bok. Ozlijeđen je do jučer bio i Strinić.

"Nikada nismo bilo zadovoljniji širinom kadra", prekinut će izbornik raspravu i podsjetiti:

"Neodlazak na SP, koliko god da je bio šok, dao nam je priliku da kandidate probamo kroz prijateljske utakmice, lišeni natjecateljskog imperativa rezultata. Mi u ovom trenutku objektivno nemamo igrača kojem treba prilagodba na terenu ili za ručkom. Izuzev Perišića, koji je novi. Uostalom, Strinić je zdrav, bol od udarca je prošla. Pamić se na žalost ozlijedio na dan poziva, ali mi ćemo otići u Prag, sada kada mu je ukinuta suspenzija, jedan je od najboljih kandidata za to mjesto. Jasno, može uskočiti i Pranjić koji to često igra u Bayernu".

Bljesak Nike Kranjčara, koji je u iskamčenih deset minuta zaradio status igrača utakmice. Malo toga ipak može promijeniti.

"Niko je sam najbolje opisao svoju situaciju. Istina je negdje na sredini, treba pitati Redknappa. Ali sjetit će se on, kada igračima ne bude išlo, da ima Niku koji unosi živost. Možda to neće promijeniti njegov status, ali dobro je i zbog drugih klubova... "

Izbornik je sretan i što je Ćorluka konačno "nanizao" dvije utakmice...

"Da, nanizao... Odigrao je na visokoj razini, djelovao je dosta svježe"

Svoje šanse u reprezentaciji s velikim nestrpljenjem i pravom čekaju Iličević i Lakić, zvijezde Bundeslige.

"Šanse su za njih velike. Iličević se već potvrdio, on je svaku sekundu treninga i utakmica s nama iskoristio na najbolji mogući način, daje nam drugu dimenziju jer nemamo puno takvih igrača. Lakić je baš ono izborio poziv, svojim nastupima i golovima. Skrenuo je na sebe ogromnu pažnju, ali vi znate kako odličnih napadača mi imamo"

Tijekom dana pogledajte izjave reprezentativaca i video s okupljanja u Zagrebu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara