Bilić izbacio Pranjića iz reprezentacije!

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

HRVATSKI izbornik Slaven Bilić izbacio je Danijela Pranjića iz reprezentacije! Potvrdio je to po povratku iz Irske s kojom je Hrvatska remizirala bez golova.

> Jarni razočaran Bilićevom Hrvatskom: Već duže vrijeme ne štima, i to nije slučajnost

Pranjića je Bilić uklonio zbog ponašanja nakon prijateljskog susreta jer je svojim ponašanjem negodovao zbog statusa u izabranoj vrsti odbivši se rukovati sa stručnim stožerom.

"Nakon utakmice Pranjić je na nedoličan način iskazao nezadovoljstvo svojim statusom. Nije bilo ružnih riječi, odbio se rukovati sa stožerom. Bio je to miran i kulturan razlaz. Mi na njega više ne računamo, zahvaljujemo mu na pet godina suradnje i želimo mu sreću", rekao je Bilić.

"Imali smo sastanak s igračima i mi smo donijeli tu odluku. Pravila ponašanja se znaju. Ne radi se o suspenziji, na Pranjića više ne računamo", odlučan je bio izbornik, koji je tijekom svog mandata pretrpio razne oblike neposluha igrača, ali na Pranjićevom primjeru odlučio je pokazati čvrstu ruku.

"Za reprezentaciju se igra dobrovoljnom, pojedinac se mora podrediti kolektivu. Ne smije biti privatnih interesa", kaže Bilić u čiju je obranu, naravno, stao i vrh HNS-a.

"To je stvar stožera. Ako igrači za reprezentaciju se igraju sa zadovoljstvom, teško je ostvariti ciljeve", rekao je glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Pranjić je utakmicu s Ircima gledao s klupe za pričuve, a na poziciji lijevog beka (na kojoj je navikao igrati u reprezentaciji) cijelu je utakmicu odigrao Ivan Strinić, i to slabo. Ovim je Bilićevim potezom Hrvatska dodatno oslabljena na već problematičnoj poziciji koju su do sada privremeno popunjavali Bartulović, Čale i Pokrivač, a Strinić je ostao jedini sigurni kandidat za lijevog beka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara