"Bilić je imao pravo, Niko je najveći hrvatski talent još od sredine 90-ih"

HARRY REDKNAPP proteklih dana ne prestaje komplimentirati Niki Kranjčaru. Nakon što nas je izbavio iz neznanja, uspoređujući popularnog Crunchija s Robertom Prosinečkim, Harry se usudio kako vjeruje da će upravo Niko biti čovjek koji će nakon 58 godina donijeti Portsmouthu gostujuću pobjedu nad Newcastleom.

Nakon što je jedva "preživio" prvu sezonu na Otoku, Niko je konačno nanizao pet premierligaških utakmica u prvom sastavu Redknappove ekipe.

"Sve je bolji i bolji. Sjajan nogometaš koji poznaje igru i ne gubi kontrolu kada je pod presingom. On je momak sa velikom, svijetlom budućnošću. Kada sam ga uzeo, razgovarao sam sa Slavenom Bilićem, hrvatskim izbornikom, koji mi je kazao da je Niko najveći hrvatski talent još od sredine 90-ih i generacije u kojoj su egzistirala imena poput Bobana, Prosinečkog i Šukera. I Bilić je imao pravo." - kaže Redknapp, ali se ne zaustavlja;

"Niko ima sve i prezadovoljan što ga imamo u momčadi, i što smo ga uspjeli sačuvati nakon teške prve sezone u Engleskoj. Čak i tada mogli ste vidjeti koliko je kvalitetan."

Otočki novinari primijetili su da  se Niko polako prometnuo u glavnog izvođača udaraca iz kuta, kao i slobodnih udaraca, koje protivnici brane teško ili nikako.

Niko tvrdi da ove sezone ima puno više samopouzdanja; "Čak i najvećim igračima svijeta treba vremena da se adaptiraju na Premiership. Ovdje je kvaliteta zaista velika i normalno da je i meni trebao određeni period i dosta rada."

Naš se reprezentativac osvrnuo na gostovanje na St. James Parku koje je na rasporedu ove subote; "Bit će to teška utakmica, ali na gostovanjima smo uvijek dobri. Razočaranje u Carling Cupu nije nas poremetilo i želimo se što prije iskupiti našim navijačima."

Redknapp je, govoreći o više od pola stoljeća staroj tradiciji koja kaže da Portsmouth ne zna za pobjedu nad Newcastleom, odlučno istaknuo: "Rekordi su tu da se ruše. Nanizali smo tri pobjede na gostovanjima, pa i četiri ako računate Burnley u Carlin Cupu i na St. James Park putujemo po još jednu. Što prije utišamo publiku na stadionu Newcastlea, šanse za pobjedu su veće."

D.R.
Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara