Bilić jutro poslije: Kritike me ne diraju. Vratit ćemo se kao i nakon Gruzije

Bilić jutro poslije: Kritike me ne diraju. Vratit ćemo se kao i nakon Gruzije

Foto: Drago Sopta /Cropix

"NEGATIVNA vibra koja se stvorila oko reprezentacije mora se izbjeći. Nakon Tbilisija bila je slična atmosfera, pa smo se vratili protiv Francuske u Parizu." podsjetio je izbornik kako su njegovi igrači već jednom nakon teškog poraza izašli jači nego prije.

"Nije nam ovo prvi put, ali naši igrači su vrhunski profesionalci, koji daju sve od sebe" pohvalio je izabranike na konferenciji za medije u Rovinju, dan nakon poraza u Pireju.

Modrić i Jelavić primjerice ne izgledaju u reprezentaciji kao da "daju sve od sebe", dok za klubove igraju sjajno. Objasnite narodu zašto je to tako?

"Igrače kritiziram iza zatvorenih vrata. Modrić i Jelavić su protiv Izraela igrali bolje nego za klub. Imamo igrače koji igraju kao u klubu, ali i one koji ne igraju u klubu. Međutim, njihova igra ovisi i o protivniku, kao i o trenutnoj inspiraciji igrača."

Kranjčar u sredini, Dudu lijevo. To nisu njihove prirodne pozicije, štoviše, Niko je tamo zadnji put igrao prije pet godina?

"Kranjčar je to igrao na Euru, istu poziciju. On i kad igra lijevo, najmanje je lijevo, jer ulazi na desno i tuče desnom nogom. Tamo je bio i zbog toga da Grci sa trojicom u sredini nemaju dominaciji, a imao je zadatak da tu zatvori Tziolisa, njihovog zadnjeg veznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dudu je na istoj poziciji igrao za Šahtar protiv Porta, Arsenala i Dinama Kijev. Mandžo je bio lijevo, da se može križati s Nikom i tražiti rupe kod Grka, a i da imamo motoričnog igrača koji će pomagat Striniću, na strani gdje je opasni Torosidis."

Kako izborniku padaju žestoke kritike na njegov račun?

"Traje to već dugo i nije mi teško. Izgubili smo utakmicu koju nismo trebali ni smjeli izgubiti. Zbog načina na koji smo izgubili mi je užasno teško, ali koliko god mi je zbog toga teško, toliko mi zbog tih kritika nije uopće teško. Možda je teško mojoj familiji ili prijateljima, ali meni nije."

Glavni tajnik Zorislav Srebrić morao je reći ima li što od najava da će se sazvati Izvršni odbor s temom sastanka: Povjerenje izborniku?


"Teško mi je to komentirati jer su svi potencijali saveza usmjereni ka organizaciji utakmice s Latvijom. Moramo usmjeriti sve snage da iskoristimo dvije prilike koje nam ostaju za plasman na Euro, kada već ovo prvu nismo iskoristili. Sastanka IO neće biti, samo naše redovne aktivnosti."

Prvi operativac Rusanove iskoristio je obraćanje javnosti za dva apela:

"Prodaja ulaznica za Latviju na Kantridi ide dobro i očekujemo od ljudi da podrže reprezentaciju i daju joj novi impuls i inspiraciju." i

"Apeliram na izbornika da bude čvrst, maksimalan i mobilan."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara