Bilić: Mi imamo nešto posebno što Austrijanci i Poljaci nemaju

HRVATSKA reprezentacija je u potpunosti spremna za izazov zvan Austrija. Svi su zdravi, a izbornik Bilić kaže, i potpuno spremni za susret u nedjelju.

Hrvatska reprezentacija od danas će biti u svojoj stalnoj bazi u Bad Tatzmannsdorfu. Prije odlaska iz zagrebačkog Sheratona izbornik Slaven Bilić još se jednom obratio novinarima s posljednim informacijama pred odlazak.

"Klasnićevi nalazi su odlični i to nas stvarno jako veseli. Jučerašnji trening je bio relaksirajući, što je i bilo planirano neovisno o rezultatu i dojmu nakon utakmice u subotu. Igrali smo na dva gola na pola terena, trenirali završnice napada. Što se fizičkog stanja tiče, nitko se na ni na što ne žali, sve je uistinu optimalno, što se i vidi na treninzima. Mislim da nismo nigdje pogriješili te je atmosfera stvarno sjajna. Zahvalili bi naciji što nas je ispratila na lijep način i s velikom nadom u uspjeh na Euru. Moram reći da jedva čekamo nedjelju. Vrijeme do prve utakmice moramo iskoristiti i da se psihički opustimo i dobro pripremimo za susret. Ovo su sve osnovni preduvjeti da u Austriji bude dobro kako i svi želimo", ističe izbornik Bilić.

Austrijanci stalno rotiraju sastav

Još uvijek nije poznato u kakvoj formaciji će igrati Austrijanci te tko će biti u prvih jedanaest.

"Dobio sam iz Austrije informacije o par različitih sastava, par sistema igre koje forsiraju. Nakon Malte mi je u biti postalo jasno da Hickersberger mijenja sisteme zapravo zadnje dvije godine. Austrijanci imaju slične igrače, 70 do 80 posto ekipe su igrači sličnih profila, što znači da oni stalno mogu mijenjati, ali sistem više manje ostaje isti. Dobili su krila pobjedom nad Maltom, domaćini su i opasan protivnik. No, nas to ne brine. Ako igrači odigraju na razini koja se traži, uz recimo nekoga tko neće odigrati dobro u nedjelju, mi smo svejedno u prednosti nad njima. Imamo sigurno više igrača koji mogu u jednoj utakmici odigrati onoliko koliko se traži za pobjedu. Za razliku od Poljaka i Austrijanaca mi imamo tu ekstra, posebnu kvalitetu koja nam je potrebna na tom nivou na Euru", objašnjava hrvatski strateg razliku u snazi između hrvatske i austrijske reprezentacije.

Slaven Bilić već odavno zna s kojim će sastavom istrčati u Austriji, s tim da računa na još tri-četiri igrača koji mogu u svakom trenutku zamijeniti ove iz prvog sastava. Upravo ta širina klupe s kvalitetnim igračima trebala bi biti prevaga u prvoj, vrlo bitnoj utakmici za hrvatsku reprezentaciju. 

Hrvatska reprezentacija večeras u 18 sati ima otvoreni trening u Bad Tatzmannsdorfu dok će u 20 sati na gradskom trgu naši igrači biti predstavljeni stanovnicima ovog austrijskog gradića.

M.Š.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara