"Bilić ne ide iz reprezentacije već na vrh Europe"

ŠKOTSKI Sunday Herald hvali Slavena Bilića te u tekstu o hrvatskoj reprezentaciji predviđa naš odličan rezultat na Euru.

"Slaven Bilić postao je odličan mladi trener kojega traži nekoliko europskih klubova, no hrvatski izbornik odlučio je voditi momčad i nakon Europskog prvenstva. Bilić je čovjek s diplomom Pravnog fakulteta što je pomalo čudno za jednog nogometaša. Svira u rock bendu te je vrlo popularan u Hrvatskoj", kaže autor članka.

"Posljednjih je tjedana došlo do trzavica između Hrvatskog nogometnog saveza i izbornika Bilića zbog špekulacija oko toga što će biti s njegovim novim ugovorom. No Bilić je šokirao klubove koji ga traže odlukom da ostane na kormilu reprezentacije", ističe Sunday Herald.
Prenosi se i izjava Tomislava Ivića koji kaže da se Bilić dokazao kod odabira igrača i komunikacije s njima no da se još mora dokazati kao trener na taktičkom planu.
 
Najveći dio teksta o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji posvećen je problemu koji najviše muči našeg izbornika. To je kako zakrpati rupu u napadu otkad se ne može računati na Eduarda koji će propustiti Europsko prvenstvo. "Ivica Olić, Mladen Petrić i Ivan Klasnić su sve dokazani napadači ali ostaje veliki upitnik nad snagom hrvatskog napada. Eduardo ima odličnu statistiku, u dvanaest nastupa u kvalifikacijama zabio je deset golova. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković je izjavio da je Eduardo 30 posto hrvatske momčadi", stoji u tekstu Sunday Heralda. "Hrvati su zaluđeni nogometnom reprezentacijom te se očekuje da momčad prođe u drugi krug natjecanja na Euru."

U tekstu se spominje i Luka Modrić kojega traži mnogi europski klubovi. "On sigurno napušta Dinamo na ljeto, kaže autor članka. Interes pokazuju Chelsea, Manchester City  te Šahtjor za kojeg autor kaže da je dosada ponudio najveći novac, 25 milijuna eura", dodaje autor članka.

"Za razliku od Modrića, Bilić ne ide nigdje. Osim možda na sam vrh", optimistično zaključuje autor članka tekst o hrvatskoj reprezentaciji.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara