Bilić odgovara Grcima kako misli pobijediti: Moramo prijeći svoje granice!

Bilić odgovara Grcima kako misli pobijediti: Moramo prijeći svoje granice!

Foto: Nikola Vilić/Cropix

SLAVEN BILIĆ nahvalio je grčku reprezentaciju uoči ključne utakmice kvalifikacija. Hrvatska u petak ne smije izgubiti želi li ostati na prvom mjestu skupine koje izravno vodi na EP, a Bilić kaže kako "neće biti smak svijeta" ako se to i ne dogodi.

> Rukavina: Pobijedit ćemo 2:0, a zabit će Eduardo i Jelavić

> Marković opet ima jamstva: Čuo sam se Platinijem, sve je ok!

> Bilićev joker za ključne utakmice: U Gruziji sam shvatio koliko me izbornik cijeni

> Grčka taktika: Nabrijavaju se izjavama "bahatih Hrvata" i traže rupu između veze i obrane

"Ovo je najvažnija utakmica u skupini. No, nije posljednja šansa ni za jednu reprezentaciju jer se još treba igrati playoff. Naravno, pokušat ćemo to izbjeći jer imamo priliku i napravit ćemo sve da ostanemo na prvom mjestu. Bit ćemo razočarani ako u tome ne uspijemo, ali neće biti smak svijeta", rekao je Bilić za grčke medije, prenosi Sport-FM.

Hrvatskoj je dovoljan i remi. Hoće li Bilić ići na bod ili će tražiti pobjedu?

"Imam beskrajno povjerenje u svoju momčad i bili bi nerazumno od igrača tražiti bilo što drugo osim pobjede. Znamo što trebamo napraviti za dobar rezultat - dostići svoje granice ili ih možda i prijeći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako hrvatski izbornik vidi grčku reprezentaciju?

"Igra Grčke se nije puno promijenila otkako je Santos preuzeo momčad od Rehhagela. Igramo protiv odlične ekipa koja u proteklih 10 godina ima sjajna rezultate."

Neki kažu da su Grci imali puno sreće kad su osvojili Euro 2004.

"Sreću možete imati određeno razdoblje, ali ne 10 godina! To pokazuje da je Grčka kvalitetna. Osim toga, razvila se, usavršila svoj način igre, grčki stil. Zna se braniti, kontrolirati tempo i prisiliti protivnika da se prilagodi njenom načinu igre, čak i kad je protivnik kvalitetniji. To su sve odlike kvalitetne momčadi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara