Bilić "sve stavlja na kocku", Ladić za Ivankovića

Bilić "sve stavlja na kocku", Ladić za Ivankovića

SLAVEN BILIĆ i Branko Ivanković su, prema mišljenju nogometne javnosti i medija, dva glavna kandidata za upražnjenu klupu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav "čestitam" Srebrić, u četvrtak je s obojicom obavio razgovore, a odluku će, opće je poznato, donijeti predsjednik Saveza Vlatko Marković, koji se, kao i obično, skriva iza još jedne u nizu imaginarnih komisija.

No, pustimo Srebrića i Markovića i okrenimo se dvojici glavnih kandidata.

Dok Bilića podržavaju Robert Prosinečki, Aljoša Asanović, većina hrvatskih prvoligaških trenera, Uprava Hajduka, pa čak i politički vrh, na stranu Branka Ivankovića stao je legendarni vratar "Vatrenih" Dražen Ladić.

"Mislim da Ivanković ima bolje predispozicije, jer za mjesto izbornika treba imati prave reference, a 12 godina Ivankovićevog izborničkog staža ipak nešto znači." - kazao je Ladić u razgovoru za Novu TV, pa kazao riječ dvije o navodnoj "uroti" osvajača bronce 1998. usmjerenoj ka preuzimanju HNS-a.

"Apsolutno nisam protiv toga da Vatreni preuzmu funkcije u HNS-u, ali na protiv načina na koji se to želi napraviti. Vatreni ne bi trebali biti privilegirani zbog trećeg mjesta u Francuskoj, trebali bi dokazati da su sposobni za ono na što pretendiraju." - kazao je "Ladara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Novu TV progovorio je i Slaven Bilić, kojeg mnogi već vide u izborničkoj fotelji.

"Ne mogu garantirati prolaz kvalifikacijske skupine bez poraza, da ćemo biti prvi u skupini i slične stvari. Tko to obećaje, taj blefira ili laže. Ono što mogu garantirati je disciplina, dobar rad i atmosfera." - kazao je Bilić, kojeg podupire velik dio slavne generacije iz 1998.

"Nama ne treba ni slava ni novac, itekako smo svjesni što nas čeka. Stavljam na kocku ne samo trenersku karijeru nego i sve ostalo, jer ako ne budem uspješan kao izbornik neću više valjati ni kao gitarist. Imamo program i možemo ponuditi nešto jako dobro, još ako se poklopi sreća koja je nužna, moglo bi biti zaista jako dobro." - dodao je potencijalni hrvatski izbornik.

"Hoće li vrh hrvatskog nogometa nama pružiti priliku, to je do njih, ali smo jasno rekli što nudimo i pokazali samopozdanje. Ne krijem da me veseli podrška javnosti, i kroz medije i na ulici. Naglašavam da imamo tu snagu, ali ne možemo sami." - zaključio je Bilić.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara