HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bilić u krizi: Nemam čarobni štapić. Pogubili smo se.

Bilić u krizi: Nemam čarobni štapić. Pogubili smo se.
Foto: Gulliver / Getty Images

SLAVEN BILIĆ samokritičan je nakon što je njegov West Bromwich Albion prvom krizom otkako mu je on trener kompromitirao donedavno komfornu vodeću poziciju u Championshipu.

WBA se do Božića i na polovici sezone činio kao siguran povratnik u Premiership. Iz druge lige tamo izravno prelaze dvije prvoplasirane momčadi, dok one od trećeg do šestog mjesta razigravaju za posljednju poziciju koja znači igranje s elitom i donosi desetke milijuna funti.

Međutim, ozljedom ključnog igrača WBA je ušao u crnu seriju; u posljednjih šest utakmica nije pobijedio nijednom i u tom ciklusu osvojio je tek četiri boda. Usprkos ozbiljnoj krizi, i dalje je na prvom mjestu Championshipa, ali drugoplasirani Leeds ima samo bod manje, dok Biliću sve više prijete momčadi koje žele izbjeći pakao play-offa i u njega gurnuti WBA.

"Nažalost, ne postoji čarobna formula kojom bismo ispravili sve što je pogrešno, ali nema ni koristi od toga da se sažalijevamo i kukamo. Moramo naći odgovor na situaciju u kojoj smo se našli tako da se suočimo sa svime što je krenulo po zlu. To ćemo učiniti teškim radom i predanošću. To se ne odnosi samo na igrače nego i na mene i moj stožer", poručio je Bilić i nastavio u istom tonu:

"Izgubili smo zanos, izgubili smo kvalitetu i to moramo priznati. Više nemamo lakoću i protočnost u igri koja nas je donedavno krasila. Na ovoj utakmici nismo imali strpljenja ni hrabrosti preuzeti rizik. Rekao sam igračima da nema magične formule koja će to vratiti. Jedina rješenja su težak rad i zajedništvo."

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara