Bilića čeka novi protivnik: Nakon osam godina Rehhagel se rastaje od Grčke

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

GRČKI nogometni savez prihvatio je ostavku dosadašnjeg izbornika njihove nogometne reprezentacije Otta Rehhagela, koji je tako postao bivši na toj dužnosti.

Nakon što je Grčka ispala na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu (u skupini B zajedno s Argentinom, Južnom Korejom i Nigerijom), prvi je ostavku podnio Rehhagelov pomoćnik Yiannis Topalidis, a njegov je primjer slijedio i njemački strateg Rehhagel, koji će početkom kolovoza navršiti 72 godine.

Ta smjena se i ranije najavljivala, a potvrdu je dobila tijekom četvrtka kada je Grčki nogometni savez prihvatio ostavku. Zasad se ne zna tko će naslijediti Nijemca na ovoj izborničkoj dužnosti iako su grčki mediji u posljednje vrijeme potencirali jedno ime, a to je Portugalac Fernando Santos.

Podsjetimo da je Rehhagel na klupu Grčke sjeo 2001. godine, a bio je kreator navećeg uspjeha u povijesti njihovog nogometa kada je 2004. godine osvojio naslov europskog prvaka.

Isto tako, u nadolazećim kvalifikacijama za Euro 2012. godine Grčka bi trebala biti najveći suparnik Hrvatskoj u skupini F.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara