Bilića izbacila iz takta Mihailičenkova izjava o "pročitanoj Hrvatskoj"

Bilića izbacila iz takta Mihailičenkova izjava o "pročitanoj Hrvatskoj"

IZBORNIK Slaven Bilić na početku posljednje press konferencije u Čatežu uoči polaska za Harkiv izvijestio je sve prisutne o stanju Vedrana Runje, koji je, podsjetimo, jučer na treningu slomio prst na tri mjesta.

"Nezgoda koja se dogodila je normalna na treninzima. Jednostavno jedna intervencija kakvih ima na svakom treningu puno. Imamo dva vrhunska vratara, to apsolutno ništa ne mijenja. On se vraća kući, ima gips koji zahtjeva četiri, pet tjedana mirovanja, ipak je dosta ružno puknulo na nekoliko mjesta. Tražili su iz Lensa da se vrati što prije da pomogne rezervnom vrataru sa svojim savjetima jer taj njihov klinac ima 19 godina".

Pretpostavljamo da ste skenirali Ukrajince?

"Danas je bila analiza recentnih utakmica, gledali smo dio njihovog nastupa protiv Bjelorusije, dio protiv Kazahstana, dio prijateljske utakmice s Poljskom. Ukazali smo na neke njihove dobre stvari i na neke koje kod njih ne štimaju. Radi se o jednoj čvrstoj, kvalitetnoj i discipliniranoj ekipi. Bit će teška utakmica, no mi u utakmicu ulazimo kao veliki optimisti."

Izbornik Bilić dobio je jedno neugodno pitanje kojem se nije nadao, a koje ga je, možemo zaključiti, poprilično izbacilo iz takta te se "u normalu" nije vratio do kraja presice.

Izbornik Ukrajine Mihaljičenko je rekao da je hrvatska igra pročitana knjiga. Vrijeđa li vas to i kako to komentirate?

"Što bi to trebalo značiti? To je sve kako se shvaćaju stvari.  Imamo jedan standardiziran sastav, to je sve normalno. Ne vidim kako je naša igra pročitana, mi funkcioniramo na polukontre i kontre i kontinuiran napad u posjedu lopte, imamo raznih rješenja. Da smo mi pročitani, ne bi imali rezultate kakve imamo. Recite mi, na kojoj je to utakmici protivnik napravio više šansi nama nego mi njemu. Ako izuzmemo utakmicu s Engleskom kada smo ostali s igračem manje. U našoj se igri vide standardi, po toj je logici pročitana igra svake dobre ekipe na svijetu", rekao je izbornik Bilić i pomalo zamišljeno nastavio:

"Ako hoćete da otvaramo tu temu možemo o tome pričati pola sata. To se znalo provlačiti i kroz naše novine, ta priča o našoj pročitanoj igri."

Dobro, to ne govorimo mi. Pitanje je bilo kako to komentirate, vrijeđaju li vas takve izjave...

"Nema smisla na to trošiti riječi. Možda je to rekao misleći da je izanalizirao loše i dobre strane naše reprezentacije. Gledao nas je na puno utakmica i možda pročitao što se događa. No, mi možemo odigrati i prema lijevo i prema desno i kroz sredinu i kroz polukontru i kontru.. Uostalom, vidjet ćemo u subotu navečer kako je pročitao našu igru", zaključuje optimistično Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvo je općenito stanje u momčadi?

"Mi smo spremni i željni ove utakmice. Kompletni smo, svi osim Runje su tu, nitko nam ne nedostaje. S puno želje ulazimo u ovu utakmicu".

Bilić je otkrio i kako je Runje zapravo prije jučerašnje ozljede bio određen za prvog vratara te da je Pletikosi namijenio klupu.

"Bio je upoznat da će Runje braniti. Razgovarao sam o svemu i s trenerom vratara."

Ali, sada će morati braniti zbog Runjine ozljede. Kako se to sve skupa može na njega odraziti?

"Ne vidim ja tu nekih velikih problema, to su sve dobri vratari", zaključio je Bilić te pomalo zamišljeno napustio salu.

Mihaljičenkova izjava je našega izbornika izbacila iz takta, no i on je ukrajinskom izborniku bacio rukavicu, poručivši mu da će se sve vidjeti na terenu u subotu.

M.Š.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara