Biloš misli da će ga naše državljanstvo odvesti u Europu!

ARGENTINSKI Hrvat Daniel Biloš, oko čijeg se mogućeg transfera u Dinamo proteklih dana puno priča, uzeo je hrvatsko državljanstvo tek kako bi eventualnim ulaskom naše zemlje u Europsku uniju otvorio sebi vrata prema nogometnoj Europi.

Njegov otac Ruben uz pomoć HNS-a je isposlovao državljanstvo za svog sina, u nadi kako će mu hrvatska putovnica pomoći u ostvarenju nekog drugog vrijednog europskog transfera.

No, čini se kako od njegovog dolaska u Dinamo i eventualno u hrvatsku reprezentaciju nije profitirao nitko.

Sam Biloš već ima 25. godina, a do ulaska Hrvatske u EU imat će najmanje 30. S obzirom na takvu situaciju, teško da bi mogao zaigrati u dresu nekog iole zvučnijeg kluba.

Vlatko Marković, pak, pojačanja naše nacionalne vrste traži među ovakvim nogometnim anonimusima, dok velike igrače "hrabro" tjera iz naših redova. Nije ni čudo što takvo pojačanje u Bilošu zasigurno nije dobio.

Tome svjedoče i katastrofalni ststistički podaci prema kojima je Biloš od 17 prvenstvenih utakmica od početka do kraja odigrao tek tri, a na 12 utakmica uopće nije igrao. Za te tri utakmice dva puta je ocijenjen četvorkom, a s obzirom da se argentinskim igračima u prvenstvu uglavnom dodjeljuju ocijene od 5 - 10, jasno je kako su njegovi učinci nevidljivi.

Ipak, Biloš neće lako odustati, te će kako pišu u 24sata, preko Kranjčarova sastava krenuti zaobilaznicom prema europskim klubovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara