Bišćan: Želim energiju Kloppovih momčadi i lepršavost Guardiolinih

Bišćan: Želim energiju Kloppovih momčadi i lepršavost Guardiolinih
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

IGOR BIŠĆAN je danas odradio prvi trening s prvom momčadi Rijeke nakon što je jučer službeno predstavljen kao novi trener. Bišćan je na klupi naslijedio Matjaža Keka koji je otišao nakon više od pet i pol godina.

"On je ostavio jako velik trag i u klubu i u gradu i bit će ga teško naslijediti, ali uopće se ne treba time opterećivati", rekao je Bišćan u intervjuu za klupsku stranicu.

Osvrnuo se i na potez Armade koja mu je jasno poručila da ga ne želi na Rujevici jer je 1999. godine, kad je Rijeka izgubila naslov u zadnjem kolu, žustro slavio u derbiju u dresu Dinama.

"To je bilo prije 20 godina. Bile su velike tenzije, a ja sam bio klinac. Svi smo bili klinci napaljeni na nogomet. Ispričao sam se, a iz današnje trenerske perspektive ne bih želio da moj igrač tako diže tenzije. Sve one koji imaju negativno mišljenje o meni pokušat ću razuvjeriti svojim radom", rekao je Igor.

Otkrio je i koji su mu trenerski uzori.

"Moja misao vodilja, a to bi svi željeli, jest da mi ekipe imaju energiju kao Kloppove i Simeoneove te lepršavost Guardiole i Sarrija. U trenerske vode me odvela znatiželja, ali mislim da je to bio logičan put. Shvatio sam da i ja mogu prenositi znanje na druge onako kako su mene učili", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara