BISERKA PETROVIĆ

Biserka Petrović: Kad vidim Novaka, vidim mog Dražena

Biserka Petrović: Kad vidim Novaka, vidim mog Dražena
Tomislav Miletic/PIXSELL

BISERKA PETROVIĆ dala je intervju za Kurir i govorila o smrti svoga sina Dražena, 27 godina nakon tragične prometne nesreće u Njemačkoj u kojoj je život izgubio velikan hrvatskog sporta.

Kobnog 7. lipnja 1993. Dražen se vraćao iz Poljske s kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Golfom je upravljala njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy dok je on spavao na suvozačkom mjestu. Iza njih se nalazila turska košarkašica Hilal Ebedal, a obje su preživjele stravičnu prometnu nesreću kod Denkendorfa, kada se Klara zabila u kamion koji je naletio iz suprotnog smjera nakon što je probio ogradu.

"Javila sam se, mislila sam da on zove. Ženski glas upitao je li to stan Petrović. Bila je to Makedonka, prevoditeljica, slabo je govorila hrvatski. "Vaš sin je poginuo", rekla je. Te riječi... Ne znam kako sam ih preživjela. Krenula sam prema terasi, u tim trenucima ne možete kontrolirati tijelo, u šoku ste i mozak reagira drugačije. Moj suprug Jole bio je prisebniji, uhvatio me, spriječio najgore i spasio. Hvala mu jer sad mogu odraditi sve za Dražena da mit o njemu nastavi živjeti, da ono što je napravio u kratkom životu ostane zapisano kako dolikuje, da se prepričava generacijama. I to me je održalo", rekla je za Kurir pa dodala:

"Njegovu osobnu iskaznicu našla sam u Šibeniku. Vidjela sam da ističe 7. lipnja 1993., na dan kad je poginuo."

Biserka se divi Novaku Đokoviću.

"Kad vidim Novaka, vidim mog Dražena. Đoković kao da je izašao iz moje kuće. Teško mi je kad je ozlijeđen, kad se loše piše o njemu. Moj sin i on najjači su sportaši s ovih prostora."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara