Bitka za Split: Stižu gejmeri iz cijele regije

Bitka za Split: Stižu gejmeri iz cijele regije

Foto: Battle4Split

NAJAVLJENO je drugo izdanje Battle4Splita, esport događaja u sklopu kojeg će igrači iz regije imati priliku natjecati se u League of Legendsu, CS:GO-u i FIFA-i 18 za ukupni nagradni fond od 25 tisuća kuna. Ove godine Battle4Split sadrži i humanitarnu notu tako će se tvrtke iz IT-ja, gaminga i komunikacijske industrije dobiti priliku natjecati na turniru u FIFA-i, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem domu Maestral za kupovinu kombi vozila za prijevoz djece do škole. 
 
Battl4Split će se ove godine održavati dva vikenda za redom. Vikend od 18. do 20. svibnja rezerviran je za završnicu CS:GO i League of Legends turnira koje će ponovo ugostiti Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, a idući vikend u trgovačkom centru Mall of Split održat će se i turnir u FIFA-i. Svi igrači zainteresirani za LoL i CS:GO turnire i dalje se mogu prijaviti na kvalifikacije koje će se igrati sve do 28. travnja. Za natjecanje u FIFA-i 18 neće biti kvalifikacija već samo prijava. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim za igrače, na FESB-u i u trgovačkom centru bit će organizirani i razni događaji za posjetitelje, a u sklopu događaja održat će se i Innovation Exhibition. Radi se o izložbi lokalnih projekata, start-upa i znanstvenih postignuća iz područja inovacije, tehnologije i IT-ja.
 
Battle4Split u svom drugom izdanju tako uvodi novu igru, veći nagradni fond, ali i humanitarni aspekt. ICT4KIDS će se održati u 27. svibnja u ranije spomenutom trgovačkom centru. Lokalne tvrtke dobit će priliku uz donaciju sudjelovati na turniru, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem domu Maestral za kupovinu ranije spomenutog kombi vozila. Dječji dom Maestral ustanova je socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće skrbi. 
 
Split će tako u manje od dva mjeseca ugostiti čak dva domaća esport projekta. LAN završnica CSadria Clan Championshipa održat će se 31. ožujka u Clan Gaming centru u Splitu, a dva vikenda u svibnju rezervirana su za Battle4Split. Osim prekrasne destinacije i pogodnog vremena gejmeri su prepoznali i nešto drugo u Splitu zbog čega sve češće postaje domaćin ovakvim događajima. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara