Bivši Dinamovac za Guinnessa: Neuništivi starac Kazu potpisao novi ugovor

Bivši Dinamovac za Guinnessa: Neuništivi starac Kazu potpisao novi ugovor

Foto: Hina

JAPANSKI napadač Kazuyoshi Miura (48), koji je 1999. godine igrao za Croatiju Zagreb (GNK Dinamo), produljit će svoju profesionalnu karijeru na još 12 mjeseci nakon što je u srijedu postigao dogovor s nogometnim klubom Yokohama FC.

Japanski drugoligaš je objavio da je s Miurom potpisao produljenje ugovora na još godinu dana 11. studenog u 11:11 sati, odajući na taj način počast igraču čiji je nadimak 'Kralj Kazu' koji na dresu nosi broj 11.
 
"Zahvalan sam klubu i navijačima koji su mi stalno pružali potporu", kazao je Miura, koji je zabio 55 golova u 89 utakmica za japansku reprezentaciju.
 
Miura je u lipnju popravio svoj rekord kao najstariji nogometaš u japanskom nogometu kada je zabio pobjednički gol u drugoligaškoj utakmici četiri mjeseca nakon što je navršio 48. godina. 
 
Miura, koji je zabio tri gola u 16 utakmica ove sezone, igrao je za brojne klubove u Japanu  - Matsubaru, Vidal Kobe, Yokohamu, Yomiuri, Werdy Kawasaki. Također je kratko igrao i za brazilski Santos. Bio je prvi japanski nogometaš koji je igrao u Italiji 1994. kada je potpisao za Genovu gdje je ostao samo godinu dana. Nakon toga se vratio u Japan gdje je bio član Werdy Kawasakija.  Za Croatiju Zagreb je potpisao 1999., ali je vrlo brzo napustio zagrebački klub i ponovno se vratio u Japan. 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara