Iz Osijeka otišao zbog dugova, ali oduševljen bakljama i atmosferom u HNL-u

Iz Osijeka otišao zbog dugova, ali oduševljen bakljama i atmosferom u HNL-u

 Foto: Getty Images / Guliver Images

STEVEN UGARKOVIĆ vratio se u rodnu Australiju nakon četverogodišnje epizode u Osijeku. Ugarković je prekinuo ugovor sa slavonskim klubom zbog neisplaćenih plaća koje nije dobio pet mjeseci. Trenutno je član australskog Newcastle Jetsa, a u Australiju se vratio pun dojmova:

"Nije mi bilo teško ostati motiviran. Volim nogomet i odabrao sam otići u Osijek. Tamo sam postao psihički jak, to je najvažnija stvar. Liga je tehnički vrlo jaka, fizički ne toliko", pričao je ovaj 21-godišnjak koji je u Hrvatsku prvi puta stigao sa 17 godina. Njegov otac je otišao u Australiju s pet godina, a majka je također hrvatskih korijena, za australski The Herald.com

U Osijek je stigao na preporuku Davora Bajsića koji je trenirao Ugarkovića u momčadi do 16 godina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neisplaćene plaće glavni su razlog zašto sam otišao. Morao sam. To nije bilo dobro za svoju karijeru".

Najviše su mu u pamćenju iz HNL-a ostale baklje i općenito atmosfera na tribinama:

"Uzbudljivo je kada vidite sve te baklje i publiku. Bilo je fenomenalno igrati u takvoj atmosferi. Ne bih promijenio ništa iz Osijeka", završio je Ugarković.

Ugarković je u svojoj karijeri skupio dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina. Ipak, odlučio se za državu u kojoj je rođen, Australiju, jer je za nacionalnu vrstu do 23 godine te države skupio osam nastupa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara