Bivši kapetan Hajduka: Ja se nikog ne bojim... Prijatelji, zajebali ste stvar

Bivši kapetan Hajduka: Ja se nikog ne bojim... Prijatelji, zajebali ste stvar
Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVOJE VEJIĆ, bivši nogometaš Hajduka, smatra kako je za krizu na Poljudu glavni krivac udruga Naš Hajduk. 

U subotu je Nadzorni odbor Hajduka dobio sedam novih članova, ali nekadašnji kapetan kluba uvjeren je kako novi Nadzorni odbor neće ništa bitno promijeniti.

Vejić je nezadovoljstvo stanjem u Hajduku iskazao u Facebook grupi "Doli udruga Naš Hajduk".

Evo prijatelji me pitaju šta ja mislim o svemu, i je li se bojim napisati, a pošto se ja nikad nisam bojao reći šta mislim, pa kome se svidilo i ne svidilo, neću ni sad, pa evo...

Za početak, neću sudjelovati u nikakvom vrijeđanju, bilo nacionalno, religijski, politički itd., i nadam se da nitko neće vrijeđati mene zato što se sa mnom ne slaže, a ako hoće, nema veze, sve sam to prošao i preživio, tako da nije problem. Pa da krenemo, mislim da je ovo jedan od najgorih trenutaka u povijesti našeg kluba, ne zbog trenutnih rezultata, nego zbog podjela navijača na ove i one, što se nikad u slavnoj povijesti nije dogodilo, i to me čini zaista tužnim.

Da naglasim, ne zanima me ni trenerski, ni funkcionerski, ni bilo kakav drugi posao u klubu, svi koji rade i doprinose klubu imaju moju podršku. Ajmo sad o onom što ne valja... Čitam stalno da su do ovog stanja dovele bivše uprave. Nije istina. Za ovo stanje nije kriv ni Vidošević, ni Kirigin, ni Štimac, ni Grgić, za ovo stanje je kriv onaj ko vodi glavnu riječ već nekoliko godina, a to je udruga, i to mi ne predstavlja problem, problem je što su njima svi drugi krivi osim njih.

Dalje, predstavljaju se kao korektiv, sljedbenik demokracije, možda to mogu prodati nekom drugom, ali meni ne, jer znam da sudjeluju u svim bitnim odlukama kluba, tako da tu priču da oni ne vode klub mogu objesit mačku o rep. Dragi prijatelji iz NH, budite frajeri i recite - zaj**ali smo stvar. U čemu je razlika između bivših i sadašnjih uprava? U ničemu, i prije i sada klub su vodili i vode nesposobni ljudi, čast izuzecima.

Što se tiče članarina, Udruga kaže: učlani se, biraj i budi biran. Ne. Ne želim. Šta je s nama koji ne želimo birati i biti birani, želim samo biti član kluba, a to mi ne daju. Učlanio sam sebe, ženu i dva sina u DPH Ploče prije par godina, dok nisam shvatio da sam član udruge, a ne kluba. Neću. Ako je Hajduk simbol demokracije, dozvolite ljudima da izaberu žele li biti članovi udruge ili kluba. U tom slučaju nek udruga ima i 200 tisuća članova, zašto ne? Ukoliko su toliko uvjereni u svoj rad i djelovanje, zašto ne bi dopustili direktno članstvo?

Nije mi jasno da je predsjednik Brbić uopće mogao potpisati ugovor u kojem predaje članstvo udruzi. Recimo da Brbić ima apartmane u Makarskoj, i ja mu predložim da prihod od apartmana ja pišem kao svoj prihod, a ja ću mu to uplatiti kao pozajmicu, i kad iznos naraste, ja ću preuzeti apartmane na sebe. Bi li to Brbić potpisao? Ne vjerujem.

Ali, eto, izabrali smo novih sedam fikusa, i idemo dalje, a počinje utakmica, pa idem gledat, jer volim ajduka, i nadam se da će bit bolje... al ovako neće", napisao je bivši hrvatski reprezentativac.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara