FORMULA 1

Bivši šef Ferrarija otkrio zašto je odbio potpisati Ayrtona Sennu

Bivši šef Ferrarija otkrio zašto je odbio potpisati Ayrtona Sennu
Foto: Getty Images

DANAS se obilježava 25 godina od pogibije jednog od najvećih vozača u povijesti formule 1, legendarnog Brazilca, trostrukog svjetskog prvaka Ayrtona Senne.

Tim povodom prisjetili smo se podatka da je Senna 1994. želio voziti za Ferrari i tražio je od Ferrarijeva sportskog direktora Jeana Todta da mu da ugovor bez obzira na to što u momčadi već ima dva vozača.

Todt, koji je danas predsjednik FIA-e, otkrio je da ga je Brazilac na to nagovarao na jednom sastanku 1993. godine. U to vrijeme Senna je vozio za McLaren, koji se nije mogao suprotstaviti Williamsu, pa je želio potpisati za bolju momčad. 

"Razgovarali smo tri sata o njegovom prelasku u Ferrari, bilo je to u rujnu 1993. u Monzi. Bio je vrlo zainteresiran za dolazak", rekao je Todt za portal RaceFans i dodao: "Senna je želio već sljedeće sezone doći u Ferrari, ali mi smo pod ugovorom imali Jeana Alesija i Gerharda Bergera.

Rekao sam mu da mi već imamo dvojicu vozača, na što je odgovorio da u formuli 1 ugovori nisu važni. Ja sam mu kazao da za mene ugovori jesu važni i tu je priča završila", zaključio je Todt. 
 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara