HNL EUROPA

Bjelica ušutkao prevoditeljicu: Ma nebitno, gospođo, recite im da je VAR cirkus!

Bjelica ušutkao prevoditeljicu: Ma nebitno, gospođo, recite im da je VAR cirkus!
Screenshot: Video Index

OGORČEN je bio Nenad Bjelica (ne)korištenjem VAR-a na utakmici Dinamo - Šahtar (3:3) u četvrtom kolu Lige prvaka. 

Zato što sudac Felix Brych nije tražio pomoć videoasistenta u dvije situacije kada je Dinamo tražio penal, ali je na kraju sudačke nadoknade to napravio nakon što je dosudio kazneni udarac za goste. Nakon čega je potvrdio odluku, a Šahtar se tako dramatično spasio od poraza jer se u sudačku nadoknadu ušlo s Dinamovim vodstvom 3:1. 

Bjelica je nakon meča bjesnio u terenskom studiju HTV-a: "Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR?! Ja uvijek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet.

Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudac prvo svira za faul na Taisonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumijemo, prekršaj Teophilea na Taisonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudac gledajući snimku to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka."

Ništa se nije smirio ni nešto kasnije na konferenciji za medije. Prevoditeljica koja je prevodila pitanja hrvatskih novinara Bjelici te njegove odgovore nije razumjela jedno pitanje pa je novinara zamolila da ga ponovi.

Bjelica ju je na to živčano sasjekao. "Ma nije uopće bitno, gospođo! Cirkus, VAR je cirkus. Prevedite im to!" odbrusio je Dinamov trener nervozno vitlajući rukama. 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara