ATALANTA - DINAMO 2:0

Bjelica: Zatvarao sam utakmicu, bojao sam se katastrofe

Bjelica: Zatvarao sam utakmicu, bojao sam se katastrofe
Foto: EPA, Pixsell

NA ISTI način na koji je Dinamo šokirao Atalantu u Zagrebu i postao udarna vijest večeri Lige prvaka, sinoć su Talijani to napravili Nenadu Bjelici. Dinamo je u ključnoj utakmici razbijen, pretrčan i poražen na San Siru 2:0, u razočaravajućoj večeri koja nije donijela dobre rezultate ni s ostalih terena. Bjelica je u duljem razgovoru s novinarima nakon utakmice, kada su se ugasile kamere i malo smirile emocije, mogao samo ponoviti - to je nogomet - i najaviti da će u zadnjem kolu protiv Manchester Cityja uz prepun Maksimir riskirati sve što ima za pobjedu. Dinamo još može dobiti, ali i izgubiti sve u raspletu skupine.

Bjelica je potvrdio da su njegovi igrači sinoć počinili enorman broj kadetskih grešaka i da su na teren izašli bez koncentracije i potpuno nesigurni, a on ih je pripremao da uživaju u utakmici i naprave lom. Atalanta je, međutim, odigrala savršenu utakmicu. 

"Apsolutno su ovo zaslužili, bili su bolja momčad, na prve i druge lopte. Morali su riskirati sve u ovoj utakmici i tada je lakše igrati. Mi u nijednom segmentu nismo bili ono što smo htjeli. Nažalost, idemo u zadnje kolo sa šansama da budemo drugi ili treći, a da nam je netko to ranije ponudio, odmah bismo potpisali. U toj zadnjoj utakmici mi nemamo što izgubiti kao Atalanta ovdje", kazao je Bjelica.

Dinamo je komplicirao, griješio i gubio ključne lopte, zašto je pristup bio pogrešan? Na to pitanje i Bjelica će tražiti odgovor. Zna što je govorio ekipi i vidio je na kakvim su loptama griješili. 

"Otvorili smo utakmicu početničkim greškama, podsjetilo me to na utakmicu u Manchesteru kad smo bili preimpresionirani. Pokušali smo pripremiti momčad da uživa u utakmici s Atalantom, da daju maksimum. Deset minuta uvoda bili smo nesigurni s loptom, komplicirali smo, nismo se držali onog - radi jednostavne stvari perfektno. Atalanta je tako ušla u utakmicu, mi smo joj to dali, bilo je naših grešaka koje se ne smiju ponoviti", rekao je trener.

Dinamo je imao nekoliko udaraca kojima se mogao vratiti u utakmicu, podsjetio je Bjelica na gredu Oršića, no do kraja utakmice bilo je važno ne doživjeti raspad sistema.

"Nakon drugog gola bilo je bliže da ćemo primiti još jedan nego zabiti. Zatvarao sam utakmicu da se ne dogodi veća katastrofa pa da Atalanti u zadnjoj utakmici bude dovoljan i bod i treće mjesto."

U zadnjoj utakmici Bjelica je, poput Zlatka Dalića protiv Slovačke, zbog kartona ostao bez skoro cijele uže obrane pa ne može računati na Perića i Theophile-Catherinea, ostao je samo Emil Dilaver. 

"Morat ćemo izmisliti stopera", kaže Bjelica.

Na pitanje o bodovima koje je Dinamo prosuo protiv Šahtara, Bjelica je slegnuo ramenima, za njega su davno izgubljeni. Sve o čemu sada razmišlja je kako srušiti Guardiolu.

"Izgubili smo četiri boda sa Šahtarom, ali to je nogomet, možemo pobijediti City, imamo pun stadion u Maksimiru i riskirat ćemo sve u toj utakmici", poručio je trener Dinama. 

Rezultati by SofaScore

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara