Blanka Vlašić "prošetala" do finala

Blanka Vlašić "prošetala" do finala

NAŠA najbolja atletičarka Blanka Vlašić bez problema plasirala se u finale skoka u vis, na SP-u u Osaki, preskočivši kvalifikacijsku normu od 194 cm. Splićanka je u kvalifikacijskoj skupini A, prema najavljenoj taktici, odustala od skokova na 180 cm i 188 cm, a svoj prvi (uspješni) pokušaj odradila je na visini od 184 cm. 

Potom je Blanka iz prvog pokušaja  preskočila i visine od 191 cm i 194 cm, čime je potvrdila ulazak u finale koje je na rasporedu 2. rujna u nedjelju, u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Predviđeno je da u finale visa uđu sve atletičarke s preskočenom kvalifikacijskom normom (194 cm) ili 12 atletičarki s najvišim skokovima. Forma visašica tempirana je za SP-u Osaki, pa je ukupno 16 djevojaka (od ukupno 29 iz obje kvalifikacijske skupine) dohvatilo veliko finale.

"Imam dobre izglede za osvajanje medalje. Svjesna sam da me smatraju jednom od favoritkinja, ali mogu se nositi s tim. Staza, podloga i letvica su jednake kao i na ostalim natjecanjima, nisam imala nikakvih problema. Jedino je kvalifikacijska norma po meni možda trebala biti viša, barem 195 cm." - kazala je Blanka nakon ulaska u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da su očekivanja u mojoj zemlji vrlo visoka i spremna sam se boriti za vrh." - najavila je Splićanka.

Osim Blanke u finale su se plasirale Kajsa Bergqvist, Vita Palamar, Jelena Slesarenko , Marina Aitova, Amy Acuff, Miruna Mataoanu,Tia Hellebaut, Barbora Lalakova i Levern Spencer iz skupine A u kojoj je skakala i naša atletičarka, te Anna Chicherova, Ruth Beitia, Emma Green,  Antonietta Di Martino, Yekaterina Savchenko i Melanie Skotnik iz kvalifikacijske skupine B.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara