Blatter najavio tešku kaznu, Švicarce tukli i turski policajci

PREDSJEDNIK Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter u četvrtak je održao konferenciju za novinare na kojoj su glavna tema bili neredi u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon uzvratne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske, a u kojoj su nastup na SP izborili Švicarci.

"Ovo govorim ne kao Švicarac, već kao predsjednik FIFA-e: događaji nakon utakmice u Istanbulu zahtijevaju našu reakciju, a kazne će biti teške. Turci su se ponašali ne-fer", rekao je Blatter.

FIFA će pokrenuti istragu o događajima u tunelu koja mora biti završena no 9. prosinca, odnosno ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo koji će se održati u Leipzigu.

"Ukoliko istraga pokaže da je dio krivnje za nerede na Švicarcima, i oni će biti kažnjeni", kazao je Blatter.

Švicarski branič Stephane Grichting prošlu je noć proveo u bolnici nakon što je dobio jak udarac u donji dio trbuha, te mu je ugrađen kateter.

Inače, Gritching je u četvrtak ujutro pušten iz bolnice, te se priključio ostatku reprezentacije na putu kući.

"Stephane Grichting se priključio ostatku momčadi, ali njegovo zdravstveno stanje nije u potpunosti stabilizirano. Morat će mirovati 10-ak dana kako bi se potpuno oporavio", rekao je glasnogovornik Švicarskog nogometnog saveza Pierre Benoit.

Benoit je na navode Turaka kako je nerede u tunelu započeo švicarski igrač Benjamin Huggel koji je udario turskog pomoćnog trenera Mehmeta Ozdileka rekao:

"Još nismo imali vremena pregledati snimku, pa ne mogu reći ništa službeno. No, smatram da je Huggel reagirao u samoobrani nakon što su Turci napali njega i Tranquilla Barnettu."

Švicarce u tunelu tukli i turski policajci

Vezni igrač švicarske nogometne reprezentacije Johann Lonfat, član francuskog prvoligaša Sochauxa, izjavio je kako su u nerede u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u istanbulu po završetku utakmice Turska Švicarska bili umiješani i turski policajci koji su udarali švicarske igrače.

"Odmah po završetku utakmice smo potrčali prema svlačionici, no neki od mojih suigrača su dobili udarce od turskih igrača i policajaca koji su trebali osiguravati mir. Najgore je prošao Stephane Grichting kojega su krvavog odvezli u bolnicu. Također, vidio sam kako su batine dobili Vogel i Huggel. Bili smo napadnuti", rekao je Lonfat za francuski sportski dnevnik l'Equipe.

"Očekivali smo naelektirziranu atmosferu, ali ne i tučnjavu. Ovo prelazi sve normalne granice, netko mi je nakon utakmice prišao i rekao: Zaklat ćemo vas", zaključio je Lonfat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara