Bled: U resortu Kralja Aleksandra i Tita Uefi predstavljena nova "Jugo-liga"

Bled:  U resortu Kralja Aleksandra i Tita Uefi predstavljena nova "Jugo-liga"

Tekst: A.K.
Foto:delije.net

ONO o čemu se već godinama stidljivo šuška na ovim prostorima, konačno je Uefi netko javno i glasno rekao. Hrabrost je sakupio Tomislav Karadžić, predsjednik nogometnog saveza Srbije.

> BBB: Nikada nećemo prihvatiti natjecanje sa klubovima iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske

On je na edukativnom seminaru Uefe izaslaniku iz Nyona Theodoru Theodorisu postavio pitanje kako bi Uefa gledala na formiranje regionalne lige, u kojoj bi bili klubovi iz zemalja obuhvaćenih trokutom Alpe-Dunav-Jadran.

Uefa: Nemamo ništa protiv, ali pokažite nam projekt

Nije pitanje slučajno bilo postavljeno na tom mjesto i u tom društvu, jer na Bledu su se s Uefinim predstavnicima našla vodstva saveza Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije, Bugarske i Slovačke.

Odgovor koji je Karadžić (ali i svi oni koji su to htjeli pitati ali se nisu usudili) dobio bio je zanimljiv jer je glasio: Bilo koje natjecanje koje doprinosi boljitku nogometa i nama je u interesu, pa tako i inicijative o regionalnoj ligi.

"Turnir prvaka" kao probni balon za Regionalnu ligu

Uefa se dakako suzdržala od konačnog službenog stava sve dok joj zainteresirani savezi ne predoče koncept natjecanja, ali je bitno da benevolentno gleda na ideju jer je Uefin stav o regionalnoj ligi bio jedan od tri najvažnija kriterija uvijek kada se govorilo o natjecanju, uz naravno sigurnost i financijsku konstrukciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Simič, predstavnik slovenskog saveza, dao je prijedlog o Turniru prvaka, "probnom balonu" koji bi bio test za čitav niz pokazatelja od kojih ovisi eventualno pokretanje natjecanja - njime bi se vidjelo koliko su za navedeni koncept zainteresirani sponzori i gledatelji, ali i jesu li policijske snage sposobne osiguravati ovakvo visoko rizično natjecanje.

"Ko živ, ko mrtav dok dočekamo ponovo mečeve Velike četvorke"

"Javnost je dobila pogrešnu predstavu da smo se u Ljubljani okupili pod okriljem Uefe da bismo razgovarali o zajedničkoj ligi. Istina je da smo i o tome pričali, ali neslužbeno. Najvažnija tema susreta bila je sprječavanje odljeva mladih nogometaša i problem koji stvaraju menadžeri", izjavio je za Glas javnosti generalni tajnik Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković.

"To se pitanje uvijek javlja kad se srpski novinari sretnu  sa Zdravkom Mamićem"


"Zanimljivo je da se to pitanje pokreće onda kada se naši novinari sretnu sa Zdravkom Mamićem, koji je jedini jasno i glasno rekao da je za obnavljanje zajedničke lige. Ostali ili šute, ili su, kao Zvezda, protiv takvog takmičenja" dodao je Laković koji ipak nije potpuno otklonio mogućnost regionalne lige kada se sastavi detaljan plan i studija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara