Boban potjeran kako bi Jutarnji i SN nesmetano promovirali Mamića i Šukera

Boban potjeran kako bi Jutarnji i SN nesmetano promovirali Mamića i Šukera

Screenshot: Sportske novosti, Jutarnji list

VIŠE NOVINA u vlasništvu Marijana Hanžekovića, moćnog odvjetnika koji se obogatio na ovrhama, inače intimusa Zdravka Mamića i uglednog skupštinara GNK Obiteljskog, koji svojim neupitnim pravnim autoritetom daje legitimitet takvom Dinamu, posljednjih dana krenulo je u veliku ofenzivu promocije HNS-a, kojim dakako vladaju Mamić i njegov namjesnik. Novine Mamićevog odvjetnika tako pouzdanom Packu otimaju posao Šukerovog nježnogovornika.

EPH više niti ne pokušava glumiti, nego se otvoreno svrstao na stranu HNS-a

Iako su izdanja Europa Press Holdinga, medijske kuće u sastavu koje su između ostalih Jutarnji list i Sportske novosti, još od Hanžekovićevog preuzimanja tvrtke radikalno promijenila do tada prevladavajući odnos prema Mamiću tako da su mu postala sklonija, maske (kao da ih je uopće bilo) definitivno su pale u zadnje vrijeme, što koincidira s odlaskom Zvonimira Bobana s mjesta predsjednika uprave SN.
 
"Istina zbog čega odlazim je previše gadljiva", rekao je tim povodom Boban, kojem je presudilo što je u intervjuu za Jutarnji list otkrio kako će, iako je HDZ-ovac "barakaš", na predstojećim izborima glasati za stranku koja im je glavni rival. Osim toga, vrijedi istaknuti što je u intervjuu fatalnom za njegovu karijeru u EPH tim povodom rekao o gospodarima hrvatskog nogometa:
 
Gadljiva istina: Boban otkrio da neće glasati za HDZ, Mamiću poručio da je kompleksaš, Šukeru da je glup, pa je morao je otići iz Hanžekovićeve tvrtke
 
"I žao mi je Mamića, kojeg poznajem odmalena, jer odavno je taj čovjek sam sebi tragedija, ali to bi se i dalo prihvatiti da nas ta tragedija toliko ne košta. I nogomet i Hrvatsku u cjelini. I to je naša sramota. Naša državna sramota. Ali on i njegovi prvaci to ne vide tako, zaslijepljeni svojim sitnim interesom dok spletkare u izbezumljenoj borbi za pozicije i sinekure. A veliki meštar nogometne lože samo je posljedica njihovih interesa, njihove bestidnosti i njegove nezasitne ambicije da bude netko. A što je jadan postao… Kao i naša genijalna devetka i pokorni izvršitelj muteža koji nam je oteo sebe na najbrutalniji način. Nekidan se nogopredsjednik čuo s mojim prijateljem rekavši mu da ne razumije o čemu pišem, i da ne razumijem kako stvari hodaju. Bit će da je tako, bit će da ja ne razumijem. On, u svojoj lucidnosti, eto, razumije.." 
 
I time je Boban sam sebi potpisao otpusno pismo iz Hanžekovićevog medijskog carstva, jer napravio je dvije neoprostive greške - otvoreno se suprotstavio stranci na koju tipuje vlasnik, ili kako je to odvjetnik i medijski tajkun napisao u memorandumu urednicima njegove kuće: "Moramo čvrsto biti na prostoru desnog centra i tihe građanske, konzervativne većine. Tko se tako ne bude pozicionirao, neće ga biti na tržištu." 
 
Drugi krimen je bio što je Boban kako vidimo, istom prilikom poručio Mamiću da je pohlepni kompleksaš, a Šukeru da je glupan, koji se stavljanjem u službu onog prvog bespovratno kompromitirao i upropastio vlastitu igračku veličinu.
 
Odlaskom maskote intelektualca u kopačkama, nestalo je brane za konačno otkrivanje kako se to pod novim gazdom "repozicionirao" EPH
 
Hanžekoviću je problem što je to napravio u njegovoj novini, a on je, ponovimo to još jednom, Mamićev intimus i ugledni skupštinar GNK Obiteljskog, koji svojim neupitnim pravnim autoritetom daje legitimitet takvom Dinamu.
 
Odlaskom Bobana, u Hanžekovićevoj firmi zaduženog za ulogu uglednog i nekompromitiranog "intelektualca u kopačkama", koji ima svjedočiti o ozbiljnosti, objektivnosti i analitičnosti "Hrvatskog L'Equipea", kako bard iz Jutarnjeg lista tepa sestrinskom sportskom dnevniku, nestalo je i one, ipak prije svega simboličke brane, svedene na ulogu maskote (koja je na kraju ipak progovorila), e da bi se otkrilo kako se to pod gazdom Hanžekovićem "repozicionirao" EPH i njegova izdanja.
 
"Ljubav je jača od minobacača"
 
Ni manje ni više nego "Ljubav je jača od minobacača" koči se na naslovnici portala Sportskih novosti, u tekstu u kojem se likuje nad navodnom propašću bojkota privatizacije hrvatske reprezentacije i to zbog velike gledanosti prijenosa utakmice Malte i Hrvatske, ali taj tekst nije potpisan osobnim imenom, nego programatski, imenom novina. 
 
Bardovi Židak i Reić na braniku imovine gazdinog intimusa
 
Druge ključne tekstove, čije naslove i ključne citate možete vidjeti u slici ispod naslova i koji zdvajaju nad "destruktivnošću koja se nadvila nad hrvatsku reprezentaciju" (iako jedino uništavanje hrvatskog nogometa provode tek njegovi samoproglašeni spasitelji), povodom aktualnog općenarodnog ogorčenja nakon još jednog dokaza koliko je ta reprezentacija "hrvatska", a koliko "njihova", potpisuju komentatorske institucije Hanžekovićevog poduzeća, Zdravko Reić i Tomislav Židak. 
 
Prisjetimo se kako se EPH okrenuo kada je Mamić pao
 
Ali, dok je sada prevladavajući trend na naslovnicama EPH slavljenje Mamića, Šukera i Hrvatske koju su privatizirali, te izrugivanje i kriminaliziranje onih koji se tome protive, sjetimo se kako su ovog ljeta na istom mjestu okrenuli prvu stranicu kada je Mamić pao:
 
Nakon svega ovog, Hanžekovićeva poruka njegovim urednicima u gore spomenutoj okružnici: "Novine su vam za drek." dobiva puni, zaokruženi smisao.
 
Ipak, za drek su prije svega oni koji ih ovako bijedno zloupotrebljavaju i manipuliraju onima kojima taj drek guraju pod nos, a to su čitatelji.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara