Boca i River stižu nam u susjedstvo? Argentinci imaju ponudu za domaćinstvo

Boca i River stižu nam u susjedstvo? Argentinci imaju ponudu za domaćinstvo
Foto: EPA-EFE

ZBOG kaosa na ulicama Buenos Airesa uzvratna utakmica Boce i Rivera u finalu Cope Libertadores nije se odigrala u subotu navečer kako je bilo planirano.

Mad Max Superclasico: Policajci u kaosu s motora vitlaju pendrecima i puškama

Sutra bi trebala biti poznata odluka o novom terminu, a počelo se pisati i o tome da se derbi mrskih rivala odigra na nekom drugom kontinentu.

Talijanski Corriere dello Sport donosi informaciju kako se talijanska Genova kandidirala za domaćina utakmice koja bi se trebala odigrati 8. prosinca.

Evo i pisma upućenog čelništvu Rivera i Boce koji su prvu utakmicu na Bomboneri odigrali 2:2.

"Dragi predsjedniče, naš grad, koji je poput Buenos Airesa blizak po povijesnom i sportskom putu, osjeća duboke i neizbrisive veze s dva prestižna kluba koje su utemeljili naši sunarodnjaci početkom 1900. godine. Bolni događaji koji su nas nedavno pogodili probudili su duboki osjećaj zajedništva i ponovnog otkrivanja naših korijena; stoga, kao gradonačelnik Genove sa zadovoljstvom vas obavještavam da je naš grad počašćen i dostupan za domaćinstvo ove važne i prestižne utakmice i derbija glavnog grada Argentine. Hvala vam na pozornosti, ostajem dostupan za sve vaše potrebe", napisao je Stefano Anzalone, prvi čovjek Genove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara