Bode Miller: Žrtva sam austrijsko-švicarske spletke!

Bode Miller: Žrtva sam austrijsko-švicarske spletke!

VODEĆI u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup, Amerikanac Bode Miller, napao je organizatore u Bormiju zbog otkazivanja spustaške utrke.

Organizatori završnice Svjetskog kupa u Bormiju otkazali su uz ovlaštenje Svjetske skijaške federacije (Fis) u utorak posljednji spust sezone koji se trebao održati u srijedu. Razlog je snježno nevrijeme koje onemogućuje adekvatnu pripremu staze. Kako se utrka po pravilima ne može održati bez najmanje jednog treninga, spust je otkazan.

Razlozi organizatora, međutim, nisu bili dovoljno dobri za Amerikanca Bodea Millera, skijaša kojeg je ovakav rasplet najviše oštetio. Naslov pobjednika pripao je Švicarcu Didieru Cucheu, koji je uoči planirane posljednje utrke imao pet bodova prednosti pred Millerom.

"Bila je to jednostrana odluka. Ni s kim oni nisu razgovorali, niti s trenerima niti sa skijašima. Uvjeren sam da bi skijaši željeli nastupiti", rekao je Miller na početku lamentacije.

"Sve je jasno! Švicarcima je to odgovaralo jer je ovako Cuche sačuvao naslov. Austrijancima pak odgovara to što se Cuche i ja nećemo odvojiti Benjaminu Raichu na osjetnu prednost u generalnom poretku, s obzirom da spust nije njegova disciplina."

"Mogli su, da su htjeli, skratiti stazu ili pomaknuti događaj za jedan dan, pa vidjeti kakva bi situacija bila u srijedu. Ovako, čini mi se da su željeli da se spust ne vozi", rekao je bez dlake na jeziku Amerikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cuche je nakon svega poručio Milleru da mu je "žao što je sve završilo na ovakav način", dok je Günther Hujara, direktor Svjetskog kupa skijaša, kazao:

"Nije bilo moguće organizirati odluku zbog uvjeta. Da je Miller bio pet bodova ispred Cuchea, sada bi se na isti način bunili Švicarci. Ne možemo mijenjati program utrka. Takve su se stvari već događale u prošlosti."

U muškoj konkurenciji do kraja tako preostaju još superveleslalomska, veleslalomska i slalomska utrka. U poretku Miller ima 159 bodova prednosti pred Cucheom odnosno 264 pred Benjaminom Raichom.

"Oštećen sam svakako. Mogu osvojiti bodove u svakoj disciplini i svaka otkazana utrka meni uzima najviše", zaključio je Miller.

D.R./Totalsport
Foto: AFP
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara