Bogut: Bucksi mogu u doigravanje, a ondje je sve moguće

Bogut: Bucksi mogu u doigravanje, a ondje je sve moguće

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ANREW BOGUT(25), australski centar hrvatskih korijena u NBA momčadi Milawaukee Bucksa dao je intervju Business Journal of Milwaukeeju.

Više od polovice prošle sezone morao je Bogut propustiti zbog ozljede leđa, a sada u potpunosti spreman dočekuje novu. Spreman i gladan košarke.

"Nisam mogao dizati utege, niti šutirati, dani su mi se svodili na ulazak i izlazak iz automobila, te gledanje suigrača kako igraju. Ljudi smatraju da se mi u tim trenucima ne osjećamo loše zbog velikog novca kojeg dobivamo, međutim, meni je bilo teško, jer volim košarku i jer sam dio momčadi. Internetskim sam putem tražio automobil koji ću pridodati svojoj kolekciji, kada sam stigao kartao sam i poker. Pokrenuo sam i blog, te se počeo interesirati za Twitter. Činio sam sve da se okupiram nečime. "

Hoćete li biti spremni za start sezone?

"To mi je plan. Nije bilo smisla forsirati me u završnici prošle sezone. Željeli smo polako napredovati, pa su sada moja leđa dobro, a srce i noge jake. "

Iznenađuje li vas poslovanje momčadi na prelasku sezona?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Generalni menadžer John Hammond takvo mi je nešto nagovijestio krajem prošle sezone. Kazao mi je da će biti nekih razumnih poteza i nekih za koje ću se pitati 'koga vraga radimo?'. Rekao mi je da gledamo dugoročno, a ne na nadolazeću sezonu. Moram priznati da su me iznenadili neki “tradeovi”, međutim, siguran sam da će se dugoročno gledano sve to isplatiti. "

Mogu li se Bucksi natjecati za mjesto u doigravanju već ove sezone?

"Trebat će nam neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto. Sigurno je da nećemo izaći na parket i osvojiti prvenstvo, no naš je cilj biti u doigravanju. Nevažno je pritom hoćemo li u njega ući s osmog mjesta ili koje stepenice više, jer jednom kada ste unutra sve je moguće. "

Jeste li se priviknuli na život u Milwaukeeju nakon odrastanja u Australiji?

"Teško mi je priviknuti se na snijeg, ali sviđa mi se što Milwaukee nije velik. Ne simpatiziram ogromne gradove poput Los Angelesa ili New Yorka. Život u svoj toj buci ne bi me veselio - kazao je Bogut pred svoju petu NBA sezonu, prvu u kojoj će mu suigrač biti hrvatski playmaker Roko Leni Ukić."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara