Bogut: Pod pritiskom sam prvog "picka"

AUSTRALAC hrvatskih korijena i prvi "pick" drafta NBA lige Andrew Bogut ljeto će provesti na odmoru u našoj zemlji. Hrvatski košarkaški savez stoga je reagirao vrlo brzo, te je s budućim članom Milwaukee Bucksa organizirao konferenciju za novinare.

"Predivno mi je u Hrvatskoj. Nikada prije nisam bio ovdje, no želim se vratiti svake godine. Prilikom drafta vidio sam hrvatsku zastavu i to je uistinu bilo sjajno. Moram priznati kako nikad nisam jeo tako dobro kao u Hrvatskoj." - kazao je stasiti Australac.

Bogut je na godišnji krenuo nakon priprema u ljetnoj ligi, a vrijeme najčešće provodi s Dragom Pašalićem, košarkašem "Splita".

U SAD-u se od Boguta očekuje mnogo, čega je on i više no svjestan.

"Osjećam pritisak prvog picka, no budem li radio kako treba ne bi smjelo biti problema. Čudno je da su neki hrvatski igrači završili tako nisko. Dobar primjer za to je i Ukić." - priznao je Bogut za Novi list.

O očekivanjima na početku NBA sezone ne razmišlja na način svojstven velikim imenima, te tvrdi kako ne želi previše maštati.

"Osobna statistika me ne interesira, želim samo svaku sljedeću utakmicu odigrati bolje nego prethodnu. Bude li tako do kraja sezone, bit ću zadovoljan. Također bi bio zadovoljan da uđemo u play off koji nam je lani izmaknuo." - skromno je izjavio Bogut.

Tijekom ljetne lige uvidio je da se može nositi s većinom NBA igrača. Ono što ga muči su zapravo pravila, koja su u Americi bitno različita od onih europskih ili australskih.

"Brzina je također iznimno bitan čimbenik. Vjerojatno ću igrati poziciju četvorke ili petice. No, moram dobiti još nekoliko kila kako bi se mogao tući s Shaquilleom." - kroz smijeh je kazao 213 cm visoki Bogut.

Prava je šteta što ovaj talentiran i ozbiljan momak zbog strogih pravila FIBA-e ne može igrati za našu reprezentaciju. No, Boguta je silno razveselio i dres naše reprezentacije, koji je uz knjigu o Draženu Petroviću, dobio na poklon od HKS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara