Bojkot reprezentativaca BiH zbog otkaza Kodri

ŠPANJOLSKA Marca piše da će 12 reprezentativaca Bosne i Hercegovine bojkotirati prijateljsku utakmicu protiv Azerbajdžana 1. lipnja u Zenici.

Na taj način će reprezentativci u bojkotu iskazati svoje nezadovoljstvo odlukom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog nedavne smjene Mehe Kodre na poziciji izbornika. Podsjećamo, razlog tome je prijateljska utakmica koju je BiH trebala odigrati protiv Irana u Teheranu 26. ovog mjeseca.

Naime, Kodro je odbio putovati na tu utakmicu jer ju je smatrao potpuno nepotrebnom u nacionalnom itinereru, ali tako nije mislio i Izvršni odbor bosanskog nogometnog saveza. Potom se Izvršni odbor sastao, odgodio put u Teheran, ali isto tako udijelio izborniku otkaz.

Marca piše da su četvorica internacionalaca, Saša Papac, Amir Spahić, Edin Džeko i Kenan Hasagić, potvrdili da neće nastupiti u dvoboju protiv Azerbajdžana...

"Otkaz Kodri je jedna od najvećih sramota Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine" - izjavio je Edin Džeko, igrač njemačkog Wolfsburga, koji Kodru opisuje kao ''jednog od najboljih trenera kojeg zna''.

Saša Papac, igrač Rangersa, sličnog je mišljenja:

"Ja sam zaradio ozljedu u finalnoj utakmici Kupa Uefe pa ionako ne mogu igrati. Ali, ne bih se odazvao niti da sam spreman. Naš nogometni savez dokazao je svojim postupkom prema Kodri da je privatna organizacija, a ja nisam amater" - zaključio je Papac.

V.B./Totalsport
Foto:Uefa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara