BOKS

Boksačima iz BiH zbog nedostatka novca upitne Olimpijske igre

Boksačima iz BiH zbog nedostatka novca upitne Olimpijske igre
Screenshot: Twitter

BOSNA I HERCEGOVINA vjerojatno neće sudjelovati na boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Japanu zbog nedostatka novca. Kako u nedjelju piše sarajevski Dnevni avaz, u ovom trenutku nema novca za odlazak 8 boksača iz BiH na kvalifikacijski turnir za Europu u Londonu. 

Problem svih bh. sportskih selekcija i uspješnih pojedinaca je nedostatak institucionalnog financiranja zbog nepostojanja ministarstva ili ureda za sport na razini države pa sve nastupe izvan te zemlje uglavnom financiraju entitetske Vlade i tek dijelom državno Ministarstvo civilnih poslova. 

U Boksačkom savezu BiH vjeruju da bi od 8 boksača njih pet imalo realne šanse da izbori nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ovo je za boksače i nas trenere tužna situacija. Od osam boksača koje bismo mogli prijaviti za kvalifikacije u Londonu, sigurno bi njih četiri ili pet izborilo nastup na Olimpijskim igrama u Japanu. Do sada smo imali potporu s lokalnih razina, međutim država je jednostavno zaboravila na ovaj olimpijski sport. Teško da će skupe kvalifikacije netko od boksača moći sam financirati, a to im je izgleda jedina šansa da odu u Tokio“, izjavio je za Avaz Almedin Fetahović, izbornik boksačke reprezentacije BiH. 

MOO je utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira koji će se održavati između siječnja i kraja ožujka 2020. u Kini (Azija i Pacifik), u Londonu za Europu, u Dakaru za Afriku i u Buenos Airesu za obje Amerike. Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara