WILDER - FURY

Boksački svijet šokiran odlukom sudaca: Pogledajte ocjene koje su dosta čudne

Boksački svijet šokiran odlukom sudaca: Pogledajte ocjene koje su dosta čudne
Foto: Getty Images/Guliver Image, montaža Index.

MEČ za WBC pojas završio je neodlučeno odlukom sudaca. Pojas je ostao kod Deontayja Wildera, a Tyson Fury će pokušati osvojiti pojas u revanšu koji bi se najvjerojatnije trebao održati.

>WILDER - FURY Borba za pamćenje! Neriješen meč odlukom sudaca

Fury je dominirao skoro cijeli meč, iako je bio čak dva puta na podu, uspio se oporaviti. Wilder je u posljednjoj rundi brutalnim udarcem srušio Britanca na pod, a možda da nije bilo tog udarca, Fury bi vjerojatno slavio.

 

BBC je objavio fotografiju papira sa sudačkim ocjenama, koje su dosta čudne. Ocjene suca  Alejandra Rochina dosta se razlikuju od onih koje su dali ostala dva suca.


Rochin je u prve četiri runde dao prednost Wilderu, dok su Tapper i Edwards ocijenili da je Fury bio bolji u drugoj, trećoj i četvrtoj rundi, a u prvoj su svi troje dali prednost Wilderu. Takav je dojam bio i kod navijača koji na društvenim mrežama protestiraju. Mišljenja su da je Wilder nezasluženo dobio prve četiri runde kod suca Rochina.

Druga stvar, još čudnija, je da je glavni komentator meča u dvorani krivo pročitao ukupne ocjene suca Roberta Tappera koji je ukupno dosudio 114:112 za Furyja, no komentator je umjesto 112 u prijenosu uživo pročitao 110 jer su suci vjerojatno krivo zbrojili, a i na službenom zapisniku piše 110, iako bi prema zbroju trebalo pisati 112.

"Upravo su pokvarili najveći povratak u sportskoj povijesti. Morate biti bolesni da to napravite", komentirao je ocjene sudaca Furyjev trener, Ben Davison.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara