Bokšić Bariću dao "crveni karton"

POSEBNI izvjestitelj Jutarnjeg lista Alen Bokšić hrvatskom je izborniku Bariću dao "crveni karton", i to zbog nekoliko kardinalnih pogrešaka.

Prva velika pogreška je postavljanje Olića na njemu neprirodnu poziciju, da bi u nastavku umjesto njega zaigrao Milan Rapaić, čime je, tvrdi Bokšić, Barić dobio dva nezadovoljna igrača.

Druga pogreška dogodila se u trenutku kada je Švicarska ostala s igračem manje. Barić je izvadio Šimića i stavio Srnu, međutim, taktički nije ništa promijenio već je i dalje igrao s četiri obrambena igrača koji su čuvali jednog švicarska napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Barićeve izmjene bile su prelijevanje iz šupljeg u prazno", komentirao je Bokšić, te dodao da u igri naše reprezentacije nije bilo ritma, agresije niti ideja.

"Igra je bila daleko ispod mojih očekivanja. Siguran sam da ova momčad može puno bolje i puno više. Razumljivo, uz nekakve korekcije, prije svega na sredini terena, gdje se dobivaju utakmice. Cijela je momčad bila dosta rezervirana, rekao bih čak puna straha. Nedostajalo je hrabrosti, drskosti, ono što nas je u prošlosti uvijek krasilo", komentirao je igru hrvatske reprezentacije bivši hrvatski reprezentativac, te dodao kako je rezultat loš, jer je neriješen ishod ravan porazu otkako pobjeda vrijedi tri boda.

Bokšić je pohvalio Tomislava Butinu. "Tomo Butina na vratima je bio siguran. Dobro je zamijenio Stipu Pletikosu, pa je vratarski posao bio solidno obavljen. Bez greške. (…)".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara