Bolt pustio Gaya i Powella da malo pobjeđuju

Bolt pustio Gaya i Powella da malo pobjeđuju

NA KIŠNOM atletskom mitingu iz Grand Prix kategorije u engleskom Gatesheadu pobjede su ubilježili Asafa Powell (100m) i Tyson Gay (200m). Usaina Bolta nije bilo.

Powell je na stotki istrčao 9.87, što je za četiri stotinke sekunde sporije od Boltova vremena istrčanoga prije dva dana na Weltklasseu u Zürichu.

Tyson Gay je rezultatom 20.26 slavio na dvostruko dužoj dionici pobijedivši sunarodnjaka Wallacea Spearmona, diskvalificiranog u finalu olimpijske utrke u Pekingu, koji je upisao vrijeme 20.41. Bolt, Powell i Gay trebali bi se sučeliti u Bruxellesu u petak, na posljednjem mitingu Zlatne lige, u utrci na 100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan niz rezultata nastavio je etiopski dugoprugaš Kenesisa Bekele. Olimpijski pobjednik na 5000 i 10.000 metara, te autor rezultata sezone iz Züricha na 5000 metara, pobijedio je u Gatesheadu u utrci na 3000 metara. Opet je postigao najbrže vrijeme sezone (7:31.94).

U ženskoj je konkurenciji pozornost zaokupila Amerikanka Lauryn Williams, pobjednica utrka na 100 i 200 metara. U Pekingu je bila tek četvrtoplasirana na stotki, iza jamajčanskog terceta. Pobjednici olimpijske utrke, Shelly-Ann Fraser, barem je malo uzvratila pobijedivši je u vremenu 11.23.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara