Boris Mikšić želi u Dinamo uložiti "toliko novca da mu je samo nebo granica"

KANDIDAT za zagrebačkog gradonačelnika Boris Mikšić prezentirao je u prostorijama Udruge navijača Dinama svoju viziju Dinamove budućnosti, a kako je najavio spreman je uložiti toliki iznos novca da mu je samo nebo granica.

Mikšić je u svom poznatom smirenom stilu, s nekoliko političkih fraza, iznio svoju viziju Dinamove budućnosti, a iz obilja slatkih riječi razvila se i svojevrsna polemika između Mikšića i BBB-a. Iako je Predsjednik Udruge Marko Domazet naglasio kako oni ne podržavaju nikoga, nego su samo željeli saslušati Mikšića, opći je dojam da su BBB-i podržali Mikšića.

Bivši predsjednički kandidat obećao je uvesti red u klub, želi uvesti transparentnost financija, objaviti ugovorne obveze igrača i kluba, objaviti godišnji proračun kluba, stvoriti gospodarski lobi koji će u obostranom interesu ulagati u klub... Međutim, zanimljivija je sportska strana njegove vizije.

Mikšić želi u Dinamu igračku bazu koja se temelji na igračima iz vlastite nogometne škole, zatim, želi spriječiti menadžerima nogometaša pod ugovorom obnašanje bilo kakvih klupskih funkcija (menadžer Mamić – izvršni direktor Mamić), i najzanimljivije, sportski dio rada kluba Mikšić želi prepustiti Zvonimiru Bobanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavljanju programa Mikšiću je pomogao menadžer za sport, Enimark Ponjević koji kaže da Dinamovi igrači primaju od 50.000 do 100.000 eura godišnje zbog čega je smiješno govoriti o europskom Dinamu!

"Kako govoriti o europskom Dinamu uz proračun od samo pet milijuna eura... Pa, samo Ronaldo košta 100 milijuna!" - nadovezao se Mikšić na Ponjevića.

Ponavljajući kako je već uložio u pet posrnulih hrvatskih tvrtki koje su se podigle iz mrtvih, Mikšić kaže da je što se novca tiče poput Billa Gatesa, međutim, tvrdi da ga ne zanima novac nego prosperitet kluba kao i osobna demonstracija sposobnosti.

Treba spomenuti i komentar koji je izrečen na kraju sastanka nakon što su Mikšić i njegov pomoćnik Ponjević napustili Draškovićevu 23. On glasi otprilike ovako: ako već imaju toliko novaca, mogli su zavrtjeti rundu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara